Welcome to Planet IFFR: programma bekend in Groningen

Foto: Communicatie Groninger Forum

De Groningse pocketeditie van het IFFR, een dwarsdoorsnede van het International Film Festival Rotterdam toont het Groninger Forum in vijf dagen van woensdag 1 tot en met zondag 5 februari 2017.

Het programma is bekend en is samen met het overzichtelijke blokkenschema te vinden op de website van het Groninger Forum. Het programmaboekje is vanaf vandaag, zaterdag 21 januari te vinden op alle locaties van het Groninger Forum en op diverse andere locaties in Stad en Ommeland.

Enkele highlights uit het programma op een rij

De openingsfilm op woensdag 1 februari is ‘Het doet zo zeer’, het openhartige portret van Heleen van Royen over haar dementerende moeder. Heleen van Royen is bij de opening aanwezig.

Andere hoogtepunten zijn het sensationele ‘Moonlight’, een drieluik over een homoseksuele man die opgroeit in de achterbuurten van Miami, ‘Jacky’ met een titelrol van Nathalie Portman en de zinderende Koreaanse erotische thriller ‘The Handmaiden’.

Hoge verwachtingen zijn er van Jim Jarmusch’ portret van dichter-buschauffeur Paterson, de veelgeprezen komische roadmovie ‘The King of The Belgians’, Gouden Leeuw-winnaar ‘The Woman Who Left’ en de zinderende boekverfilming ‘Double Play’, ingeleid door Izaline Callister. Ook is in Groningen bijna de complete Tiger Competitie te zien en ontbreekt ook de jaarlijkse verrassingsfilm niet.

International Film Festival Rotterdam (IFFR) in Groningen

Het bekende Rotterdamse filmfestival is al jaren de Nederlandse radar voor het signaleren van stromingen, trends en grote talenten in de internationale filmwereld. Het festival heeft een neus voor eigenzinnig werk van jonge regisseurs uit alle hoeken van de wereld, maar toont natuurlijk ook de grote successen van andere internationale festivals.

Een mooie dwarsdoorsnede van al dit aanbod, aangevuld met een bijzonder lokaal programma in onder andere de Der Aa-kerk en VERA is tussen 1 en 5 februari in Groningen te zien.

De voorverkoop met bijbehorend tarief van € 7,50 start woensdag 25 januari, vanaf 9.00 uur bij de kassa aan het Hereplein en om 10.00 uur ook online. Vanaf 28 januari geldt het normale festivaltarief van € 10,-. Voor studenten en jongeren geldt vanaf 28 januari het speciale tarief van 5 euro.

Voor meer informatie en kaartverkoop: www.groningerforum.nl/iffr

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen