IFFR Live 2017: in de stemming komen en smaakmakend satellietprogramma IFFR

Foto: De Redactie

De 21ste editie van het International Film Festival Rotterdam (IFFR) in Groningen nadert snel. Op woensdag 1 februari barst het festival los. In aanloop naar het festival haakt het Groninger Forum op 27, 28 en 29 januari aan bij IFFR Live om in de stemming te komen.

Daarnaast is er tijdens het festival, net als andere jaren, een smaakmakend satellietprogramma in samenwerking met partners.

In vijf dagen tijd vertoont het Groninger Forum vertoont een dwarsdoorsnede van al het moois dat het International Film Festival Rotterdam, de Groningse pocketeditie van het IFFR te bieden heeft van woensdag 1 tot en met zondag 5 februari 2017.

IFFR Live 2017: Zes films om in de stemming te komen

IFFR Live 2017 biedt zes IFFR Live-vertoningen waarbij een paar duizend mensen meekijken. De derde editie van het baanbrekende IFFR Live is de grootste filmfestivalvertoning ter wereld en streamt de filmevents vanaf Rotterdamse bodem tegelijkertijd naar alle hoeken van Europa en daarbuiten.

In meer dan 45 filmtheaters, waaronder het Groninger Forum, is op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 januari een zestal parels te bewonderen: ‘Mister Universo’, ‘Prevenge’, ‘The Man’, ‘Home’, ‘A Wedding’ en ‘The Giant’. Dankzij sociale media, via #livecinema, kan het publiek all over the world meepraten.

Smaakmakend programma in de Der Aa-kerk en Vera

Naast de vele films uit Rotterdam kent het IFFR in Groningen ook altijd een smaakmakend satellietprogramma, dat in samenwerking met partners op verschillende locaties in de Groninger binnenstad wordt gepresenteerd. Zo is er dit jaar de klassieker Häxan in de Der Aa-kerk en een Jarmusch golden oldie in Vera.

  • Vrijdag 3 februari – Häxan: filmklassieker en livemuziek in de Der Aa-kerk

Jaarlijks terugkerend en favoriet van velen zijn de filmklassieker met livemuziek in de Der Aa-kerk. In samenwerking met Bijzondere Locaties Groningen en stichting Prime presenteert het Groninger Forum de documentaire-vertelling Häxan (1922) onder muzikale begeleiding van het cinefielentrio Kinétophone, dat speciaal voor deze film zelf een soundtrack componeerde.

  • Zaterdag 4 februari – Jim Jarmusch: Coffee and cigarettes in Vera

De eerste maanden van 2017 maakt Jim Jarmusch de dienst uit in de filmtheaters. Tijdens het IFFR gaan er maar liefst twee nieuwe films van hem in première: ‘Paterson’ en ‘Gimme danger’.

Vanaf februari zijn er ook nog eens zes van Jarmusch’ eerste films te zien in het Groninger Forum. VERA Zienema trekt tijdens het IFFR in Groningen ook nog een filmblik open. Dan wordt de moderne cult classic Coffee and cigarettes getoond.

  • Zaterdag 4 februari – Cinea Curioso: the best off… met Ronald Simons in Vera

Tenenkrommende dialogen, gênante acteerprestaties, belachelijke monsters en de meest over de top actiescènes ooit op film vastgelegd. Ter gelegenheid van het IFFR vroeg VERA Zienema aan EYE-programmeur Ronald Simons om uit zijn beruchte reeks Cinema Curioso de allerbeste en meest curieuze filmfragmenten te kiezen.

Alle data en prijzen zijn te vinden op de website www.groningerforum.nl/iffr

International Film Festival Rotterdam (IFFR) in Groningen

Het bekende Rotterdamse filmfestival is al jaren de Nederlandse radar voor het signaleren van stromingen, trends en grote talenten in de internationale filmwereld. Het festival heeft een neus voor eigenzinnig werk van jonge regisseurs uit alle hoeken van de wereld maar toont natuurlijk ook de grote successen van andere internationale festivals.

Een mooie dwarsdoorsnede van al dit aanbod doet tussen 1 en 5 februari Groningen aan. Het programma wordt bekendgemaakt op de website op donderdag 19 januari rond 10.00 uur. De kaartverkoop start op woensdag 25 januari om 09.00 uur aan de kassa van locatie Hereplein en om 10.00 uur online.

Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.groningerforum.nl/iffr

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden