Er op uit in Groningen

Foto: De Redactie

Eurosonic Nooderslag verandert Groningen in dé popstad van Europa. Daanaast is er nog veel meer te doen in Groningen, zoals de Ommelander Markt, Jett Rebel Museum in de Der Aa-Kerk, Love & Marriagebeurs en Sterren in MartiniPlaza.

Ommelander Markt

Op de Ommelander Markt kunnen bezoekers kennis maken met lokaal en (h)eerlijk geproduceerd voedsel. Ook deze zaterdag zijn er weer verse Groninger lekkernijen te vinden op de streekmarkt. Deze week met onder meer jam, geitenkaas, fruit, verse soepen, honing en nog veel meer.

De markt is van 10.00 uur tot 16.00 uur op het Harmonieplein in de Oude Kijk in ’t Jatstraat in Groningen.

Kijk voor meer informatie op www.ommelandermarkt.nl.

Jett Rebel Museum in de Der Aa-kerk

Tijdens Eurosonic is een deel van de Der Aa-kerkomgebouwd tot Jett Rebel Museum. Jett Rebel is voor veel mensen de meest kleurrijke figuur in de Nederlandse popmuziek en daarnaast een muzikale kunstenaar. Niet alleen in zijn muziek, maar ook in alles daar omheen. In het museum zijn persoonlijke eigendommen, instrumenten, foto’s en natuurlijk de bekende kledingstukken van Jett Rebel te zien. Lees ook: Jett Rebel Museum in de Der Aa-kerk

Eurosonic Noorderslag

Het festival zelf is uitverkocht, maar op veel verschillende locaties in de stad kan genoten worden van goede muziek. Sinds een aantal jaar worden er veel alternatieve evenementen georganiseerd, zoals Grunnsonic, Pleuropsonic en Platosonic en ook Circlesonic.

Circlesonic, het gratis singer-songwriterfestival in Groningen, wordt jaarlijks georganiseerd tijdens Eurosonic Noorderslag in Huize Maas. De artiesten die optreden zijn bekenden uit de Groninger singer-songwriter wereld.

Op zaterdag 14 januari vult Huize Maas zich met vier acts: Kira, Lesley Baker, Robin IJzerman en Timo de Jong. Op deze avond kun je tussen 20.30 en 00.00 uur muziek verwachten van. Kijk voor meer informatie over de artiesten op deze pagina. De entree is gratis.

En natuurlijk is er Eurosonic Air in de grote festivaltent op de Grote Markt. Hier kun je gratis genieten van onder andere Kraantje Pappie. (Bron: uit.groningen).

Love & Marriage Beurs in MartiniPlaza

Dit weekend vind de Love & Marriage Beurs in de MartiniPlaza. Dit is het grootste trouwevenement van Nederland met een indrukwekkende bruidsmodeshow. Ook biedt het trouwevent een vol beursprogramma en een Foodtruck Café, workshops, een weddingplanner en nog veel meer.

Sterren in MartiniPlaza

Deze zaterdag vindt de tweede editie van ‘Sterren in MartiniPlaza’ plaats met vier podia en 20 bands. Onder andere Hans Dulfer, Inge van Kalkar, Moti, Bertus Borgers en vele anderen staan in de line-up. Special guest dit jaar is John Watts (Fisher-Z). Lees ook: Sterren in MartiniPlaza. Voor meer informatie: martiniplaza.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden