Gronings talent presenteert zich tijdens Eurosonic Noorderslag

Foto: Communicatie Marketing Groningen

Tijdens Eurosonic Noorderslag presenteert Gronings talent zich op de Vismarkt. Muziek, ondernemerschap en popcultuur ontmoeten elkaar op de Vismarkt in Groningen.

De Talentspot is de plek waar bezoekers letterlijk artistiek en muzikaal talent kunnen spotten, met kunstwerken van het Knetterijs collectief en optredens van diverse liveacts. Het Groningse online bedrijf Chordify leert bezoekers binnen 15 minuten nieuwe en oude Eurosonic-hits meespelen.

De glazen container van de Talentspot is te vinden op de Vismarkt.

Kunst van Knetterijs

Het kunstcollectief Knetterijs bestaat uit een groep pas afgestudeerde illustratoren van Kunstacademie Minerva. Zij exposeren eerdere, speciaal voor de City of Talent campagne gemaakte werken met Eurosonic Noorderslag als inspiratiebron, bedrukken t-shirts en rugzakken en gaan daarnaast live aan de slag met zeefdrukken en schermen.

Speel mee met Chordify

Het internationaal succesvolle bedrijf van Groningse bodem Chordify geeft het publiek de gelegenheid om oude en nieuwe Eurosonic-hits zelf te leren spelen. De muziekdienst berekent automatisch de akkoorden van elk willekeurig nummer en zet ze in een handige player voor gitaar, ukulele en piano. Geïnteresseerden kunnen tijdens ESNS binnen 15 minuten een nummer leren meespelen en vervolgens op een open podium hun nieuwe vaardigheden aan het publiek tonen.

Optredens van verschillende acts

Naast het open podium voor bezoekers en enthousiastelingen, treden ook diverse live acts op bij de Talentspot, zoals de shoegaze popband DJ Hagy, Inge van Calkar met een mix van folk en pop en Pip Blom met lo-fi indie muziek.

Bezoekers kunnen op donderdag en vrijdag tussen 16.00 en 22.00 uur en zaterdag tussen 14.00 en 19.00 uur gratis genieten van kunst en muziek van Gronings talent.

De Talentspot is onderdeel van de ‘City of Talent’ –campagne van het Akkoord van Groningen.

Rockspots en Eurosonic kaart

Eurosonic Noorderslag en City of Talent hebben een handige kaart gemaakt met een overzicht van het gratis randprogramma van Eurosonic en de Rockspots. De Rockspots zijn plaatsen waar lokale ondernemers speciaal voor muziekliefhebbers iets organiseren ter gelegenheid van Eurosonic Noorderslag en zijn door de hele stad te vinden.

De kaart is onder andere verkrijgbaar bij de VVV-winkel op de Grote Markt, de Rockspots (herkenbaar aan een sticker op de winkelruit) en de locaties waar Eurosonic Noorderslag plaatsvindt.

Voor meer informatie: www.cityoftalent.nl/eurosonic

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden