Eurosonic Noorderslag in Groningen

Foto: You Tube/ Beeldcitaat (Bouwwebcam.nl}

Groningen staat vanaf vandaag, woensdag 11 januari in het teken van de 31ste editie van Eurosonic Noorderslag, dé plek om nieuwe Europese muziek te ontdekken.

De Europese muziekscène is te vinden in de stad Groningen voor 4 dagen tot en met zaterdag 14 januari. Elk jaar staat een ander land centraal tijdens Eurosonic Noorderslag en dit jaar is dat Portugal.

Eurosonic Noorderslag

De organisatie heeft zo’n 350 bands uit meer dan dertig landen gestrikt, onder wie Broederliefde, Bazart, Ronnie Flex, Blaudzun, Kensington, Klangstof, The Amazons, The Kik en Mozes and the Firstborn.

Het evenement bestaat uit een festival, een conferentie, awardshows en radio- en tv-uitzendingen.

Noorderslag

Op Noorderslag zaterdag draait het om Nederlandse artiesten in poppodium De Oosterpoort. Ook de jaarlijkse popprijs wordt uitgereikt aan een Nederlandse artiest of band die veel voor de Nederlandse popmuziek het afgelopen jaar heeft betekend.

Fans van Jett Rebel kunnen van donderdag tot en met zaterdag terecht in de Der Aa-Kerk aan de Akerkhof. De opvallende artiest, die ook optreedt op het festival, opent hier een eigen museum. Hier zijn onder meer persoonlijke eigendommen, instrumenten, foto’s en zijn bekende kledingstukken te vinden.

Eurosonic Air

Eurosonic Noorderslag biedt ook een uitgebreid gratis programma. Nieuw dit jaar is Eurosonic Air, een programma bestaand uit verscheidene feestjes, sessies en netwerkborrels. Onderdelen zijn onder meer Eurosonic Air op de Grote Markt, ESNS 3voor12 Sessions, live 3FM radio, Giels Talentenjacht en Grunnsonic. Voor meer informatie: eurosonic-noorderslag.nl/festival/ eurosonic-extra.

Kijk voor alle informatie, locaties en timetables op: eurosonic-noorderslag.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden