MuseumJeugdUniversiteit in Noordelijk Scheepvaartmuseum

MuseumJeugdUniversiteit in het Noordelijk Scheepvaartmuseum.
Foto: Noordelijk Scheepvaartmuseum

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum organiseert een collegereeks voor nieuwsgierige kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Er zijn vier colleges van de MuseumJeugdUniversiteit. van elk een uur.

De colleges zijn op zondag 12 februari, zondag 12 maart, zondag 9 april en zondag 14 mei. De colleges zijn elk een uur en hebben een spannend onderwerp waarover echte experts en wetenschappers je alles vertellen.

Colleges

  • In de eerste college leer je het hoe pooldieren omgaan met kou en warmte. Vooral nu het steeds warmer wordt op aarde moeten dieren zich telkens aanpassen.
  • In het tweede college kom je erachter welke handel stoere schippers vervoerden door de Sont tussen Denemarken en Zweden.
  • Als derde heb je vast wel eens van de ontdekkingsreiziger Abel Tasman gehoord. Hij moest dingen ontdekken die nog niet bestonden. Kan dat eigenlijk wel?
  • In de vierde en laatste college kom je te weten of kinderen ook rechten en plichten hebben als je iets doet wat niet mag. Een echte advocaat gaat je hier alles over vertellen!

De entree is voor 20 euro voor de reeks van vier colleges.

Locatie:
Noordelijk Scheepvaartmuseum, Brugstraat 24 in Groningen

Data:
zondag 12 februari, zondag 12 maart, zondag 9 april en zondag 14 mei 2017

Tijd: 12.00 uur tot 13.00 uur

Opgave en informatie: www.museumjeugduniversiteit.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden