Roald Dahl Festival: Films, Fantasielab, Parade en meer

Foto: Groninger Forum

Het Roald Dahl Festival, het 100ste geboortejaar van Roald Dahl wordt gevierd door het Groninger Forum met een speciaal festival.

Beide locaties van het Groninger Forum staan tussen Kerst en Oud & Nieuw in het teken van verhalen en figuren van meesterverteller Roald Dahl met films, Fantasielab, een parade, Magische Maaltijden en nog veel meer.

Roald Dahl

Roald Dahl is de meesterverteller en geestelijk vader van personages als ‘Sjakie, Daantje, de Gremlins, Matilda, De heksen en natuurlijk de Grote Vriendelijke Reus’. Hij zou dit jaar 100 jaar zijn geworden.

Programma Roald Dahl Festival: Films, Fantasielab, Parade en meer

Kun jij geen genoeg krijgen van de avonturen van Matilda, Charlie and the Chocolate Factory, Daantje de Wereldkampioen of De Fantastische Meneer Vos. Tijdens het driedaags festival van 28 tot en met 30 december draait het Groninger Forum de leukste, gekste en spannendste films naar de verhalen van Roald Dahl.

In het Fantasielab in zaal 2 van locatie Hereplein, kun je de wereld van Roald Dahl nog dieper verkennen. Maak Flitsfilmpjes, toverfoto’s, verdwaal in het doolhof van de Fantastische Meneer Vos of leef je uit in het Min-app-lab.

Ga je naar een Roald Dahl-film dan heb je gratis toegang tot het Fantasielab met het combi-ticket van € 7,50.

Parade, Gruwelijke Gedichten en Magische Maaltijden

Ook de locatie aan de Oude Boteringestraat staat in het teken van Roald Dahl, met veel (veelal gratis) activiteiten. Er kan meegelopen worden in de muzikale, feestelijke parade van de Bibliotheek naar het Hereplein of laat je door Kasper Peters meenemen in de wereld van de gruwelijke gedichten en doe mee aan de Grote Beesten Workshop. Of maak samen met Daphne Callee en Jan Willem Vrieling gerechtjes van insecten. Griezelige, kriebelende heerlijkheden die je mond inkruipen.

Roald Dahl Festival is op woensdag 28, donderdag 29 en vrijdag 30 december 2016.

Locaties

Groninger Forum, locatie Hereplein 73 en Oude Boteringestraat 18

Voor volledige programma en kaartverkoop: www.groningerforum.nl/roalddahl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden