Kerstconcert Roder Jongenskoor in de Der Aa-kerk in Groningen

Roder Jongenskoor
Foto: Bijzondere Locaties Groningen

Het Roder Jongenskoor geeft op kerstavond, zaterdagavond 24 december een kerstconcert in de Der Aa-kerk in Groningen. Het koor zingt bij kaarslicht traditionele en eigentijdse kerstliedjes.

Festival of Lessons and Carols

De traditie van de ‘Lessons and Carols’ is tachtig jaar geleden ingezet door King’s College Choir uit Cambridge. Negen advents- en kerstlezingen worden afgewisseld met traditionele en eigentijdse Christman carols.

Al meer dan twintig jaar draagt het Roder Jongenskoor deze kersttraditie uit in Nederland. Net als in Cambridge zingen de jongens bij lessenaars met kaarsen en worden de aanwezigen enkele keren uitgenodigd om een couplet van een carol of hymne mee te zingen.

Roder Jongenskoor

Het Roder Jongenskoor is opgericht in 1985 en is een koor naar Engels voorbeeld, met als repertoire Anglicaanse koormuziek. Dirigent van het koor is Rintje te Wies, hij is tevens artistiek leider van de Stichting Koorschool Noord Nederland.

Het Roder Jongenskoor wordt geprezen om de consequente Engelse koorstijl, niet alleen wat betreft grootte en stembezetting, maar ook in de aandacht voor de stemkwaliteit van de individuele jongens.

De afgelopen jaren heeft het Roder Jongenskoor meegewerkt aan veel producties voor koor en orkest, zoals uitvoeringen van de ‘Matthaüs Passion’, het ‘War Requiem’, de ‘Saint Nicolas Cantata’ en de ‘Spring Symphony’ van Benjamin Britten en ‘de Derde Symfonie’ van Gustav Mahler.

De aanvang is om 19.30 uur.

Entree

Kaarten kosten in de voorverkoop € 18,50. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Daan Nijman op tickets.daannijman.nl of telefonisch: 06-441 081 92 Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang met kaart. Aan de kassa kosten kaarten 20 euro.

Locatie:

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden