Uittips voor zondag 18 december

Orbitfest - Synagoge Groningen.
Foto: De Redactie

WinterWelVaart, het winterlichtfestival OrbitFest, verschillende kerstmarkten en ook Natural Food en Goods en de Stadjersmarkt zijn verschillende mogelijkheden om er op uit te gaan.

WinterWelVaart

WinterWelVaart, het jaarlijkse winterevenement beleeft vandaag haar laatste dag met sfeervol verlichte historische schepen aan de Hoge en Lage Der Aa. Het festival biedt concerten, theater, kunst en poëzie. Op de kades is een kerstmarkt met winterse producten, kunst, snuisterijen, antiek, hapjes en drankjes.

Ook zijn er verschillende activiteiten in de binnenstad, zoals een route met een speurtocht, oud Hollandse spelletjes en nog veel meer.

Ook voor kinderen zijn verschillende leuke activiteiten met onder meer knutselen, theater en speurtochten. Voor meer informatie: www.winterwelvaart.nl.

OrbitFest: Sentient Statues

Het winterlichtfestival “Orbitfest” vindt op diverse locaties plaats in Groningen dit weekend. Futuristische lichtwerken zijn te bewonderen in onder meer het Groninger Museum en de Synagoge. Ook kunnen bezoekers deelnemen aan verschillende workshops.

Het is de derde editie van dit gratis toegankelijk Winterlichtfestival. Het thema deze editie is ‘Sentient Statues’: beelden met bewustzijn.

De aanvangstijd is van 15.00 uur tot 22.00 uur. Kijk voor meer informatie: orbitfest.com

Stadjersmarkt in MartiniPlaza

Op de Stadjersmarkt, georganiseerd door organisatiebureau ‘Vitalis’ uit Emmen is zowel een vlooienmarkt als een braderie in MartiniPlaza. De vlooienmarkt biedt een brede collectie van gebruikte en antieke spullen. Daarnaast is er een braderie met een gevarieerd aanbod van nieuwe artikelen op de braderieën. Ook is er live muziek en zijn er gratis kinderattracties met onder meer een opblaasbare clown glijbaan van 7 meter hoog.

De Stadjersmarkt is van 10.00 uur tot 16.30 uur. Locatie: Martini Plaza, Leonard Springerlaan 2 in Groningen.

Natural Foods & Goods

De maandelijkse biologische markt rond de der Aa-Kerk in Groningen vindt deze zondag weer plaats. Op deze markt staan vanaf 11.00 uur diverse biologische standhouders met eten, zoals biologisch brood, geitenkaas, diverse hapjes, biologische pindakaas en Groninger worst. Ook zijn er kramen met non-food producten, zoals biologische verf, houtsnijwerk, zeepjes en meer.

Kerst op Nienoord in Leek

Een sfeervolle wintermarkt, ‘Kerst op Nienoord’ is vandaag bij Landgoed Nienoord. Het lange wandelpad en de binnenplaats van Borg Nienoord staan vol met kraampjes met leuke hebbedingetjes en kerstcadeautjes en lekkernijen te koop.

De markt is op zondag 18 december geopend van 11.00 tot 17.00 uur. De kerstmarkt is gratis te bezoeken.

Locatie: Landgoed Nienoord, Nienoord 20 in Leek.

Kerstmarkt Bourtange

De jaarlijkse kerstmarkt bij vesting Bourtange is in het historische hart van de vesting. De jaarlijkse kerstmarkt met sfeervolle verlichting biedt veel kraampjes met kerst- en cadeauartikelen en een reusachtige kerstboom. De kerstmarkt is zondag van 11.00 uur tot 18.00 uur.

Kijk voor meer informatie: bourtange.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden