Kerstconcert Roden Girl Choristers in de Der Aa-kerk in Groningen

Roden Girl Choristers.
Foto: Bijzondere Locaties Groningen

De Roden Girl Choristers geven woensdagavond 21 december een sfeervol kerstconcert in de Der Aa-kerk in Groningen.

Onder leiding van Sonja de Vries en Hoite Pruiksma verzorgen de Roden Girl Choristers een Festival of Lessons and Carols, zoals in Engeland op veel plaatsen gebruikelijk is. Hierbij worden korte lezingen afgewisseld met koorwerken.

Het festival biedt een gevarieerd programma met solisten en meerstemmige composities.
festival-of-lessons-and-carols-mail-aa-kerk

Traditioneel en modern

Naast traditionele carols, zoals ‘Once in royal David’s city’ en ‘Hark, the Herald-Angels Sing’, in de beroemde zettingen van David Willcocks, zingt het koor ook meer moderne werken: twee delen uit ‘A Ceremony of Carols’ van Benjamin Britten en ‘Sweet was the Song’ van Andrew Carter.

Ook maakt het koor een uitstapje naar het Nederlandstalige ‘Hoe leit dit Kindeke’ van Margaretha Christina de Jong, waarvan het koor de première brengt. Een componist als John Rutter weet de kerstsfeer vaak heel goed te treffen. Van hem zingen de choristers ‘What sweeter music’ en ‘Star Carol’.

Roden Girl Choristers

Het meisjeskoor bestaat sinds 2000 en telt ongeveer 23 meisjes. Het koor maakt deel uit van Stichting Koorschool Noord Nederland. Deze dynamische groep meiden staat onder leiding van dirigente Sonja de Vries.

Het doel van de Roden Girl Choristers is om referentiepunt te zijn voor meisjeskoorzang in Nederland. Het koor musiceert op een semiprofessioneel niveau en heeft een plaats op de belangrijkste concertpodia in Nederland en in het buitenland.

Met ongeveer twintig concerten per jaar en concertreizen in binnen- en buitenland bereiken de Roden Girl Choristers een grote schare enthousiaste toehoorders. De choristers werken mee aan grote producties voor koor en orkest, zoals de ‘Matthäus Passion’ van Johann Sebastian Bach en ‘Carmina Burana’ van Carl Orff. De vaste begeleider van het koor is organist Sietze de Vries.

Engelse traditie

Met enige regelmaat bezoekt het meisjeskoor kathedralen en colleges in Engeland om de Anglicaanse traditie steeds beter te leren kennen. Momenteel zijn de voorbereidingen voor een studiereis in 2017 naar onder andere Cambridge, waar de traditie van Festival of Lessons and Carols in 1918 begon en Ely in volle gang.

De aanvang is om 20.00 uur.

Kaarten kosten 15 euro in de voorverkoop (tickets.daannijman.nl of 06-441 081 92) en 18 euro aan de deur. Voor kinderen tot en met 12 jaar is het concert gratis.

Locatie:

Der Aa-kerk, Akerkhof 2 in Groningen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden