Yogales in de kerk van Leegkerk

Foto: Bijzondere Locaties Groningen

Donderdagavond 15 december wordt een yogales gegeven in de kerk van Leegkerk (aan de rand van de stad Groningen).

Docente Esther Gerringa geeft in het middeleeuwse kerkje een les yin yoga. De les is er op gericht om deelnemers tijd voor zichzelf te laten nemen in aanloop naar de gezellige, maar vaak ook drukke kerstperiode.

Het is een avond om weer op te laden en te ontspannen in een bijzondere ambiance.

Tadelungt

Deze yogales wordt gegeven door Esther Gerringa, eigenaar van Yogastudio Tadelungt. Tadelungt is een Zweeds woord en staat vrij vertaald voor take-it-easy, oftewel: maak je (even) niet druk.

Esther Gerringa: “Dat is precies wat ik met mijn yogalessen wil bewerkstelligen. We hebben het allemaal druk-druk-druk. ons leven is behoorlijk ‘yang’, actief en vol met prikkels. Tadelungt wil graag een oase van rust in het jachtige leven zijn.”

Yin Yoga

Esther zegt over deze yogales in het middeleeuwse kerkje van Leegkerk: “Yoga kent actieve (yang) en verstillende (yin) aspecten. Bij deze yin yoga-avond wordt de nadruk gelegd op het op een ontspannen manier innemen van enkele yogahoudingen. We blijven langer in een houding waardoor je er als het ware steeds meer in weg kunt zakken. Je laat je spieren los en we gaan op zoek naar hoe de houding voor jou brengt wat je nu nodig hebt. De oefeningen zijn niet moeilijk en worden grotendeels zittend of liggend op de mat uitgevoerd.”

Kerk van Leegkerk

De middeleeuwse kerk van Leegkerk ligt aan de rand van Groningen, achter de wijk Gravenburg. De kerk is in 2013 verbouwd naar een ontwerp van awg architecten uit Antwerpen. In de kerk worden regelmatig concerten, lezingen en workshops georganiseerd.

De les is voor iedereen toegankelijk, ook zonder ervaring met yoga.
De aanvang is om 20.00 uur. Opgeven kan via [email protected]

Locatie:

De kerk van Leegkerk, Leegeweg 38, Groningen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden