Uittips voor zondag 11 december

Foto: De Redactie

Ook deze zondag kunnen kerstmarkten bezocht worden, geschaatst worden bij Groningen on Ice of braakballen pluizen. Ook is het de laatste dag van World Press Photo

Zweedse Kerstmarkt in de Oude Suikerfabriek

De tweede dag van de Zweedse Kerstmarkt in de Oude Suikerfabriek is geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. De kerstmarkt biedt ruim 80 standhouders, Scandinavische design, kerstproducten en decoraties, Zweedse lekkernijen en handwerk. Ook is er live muziek en zijn er verschillende activiteiten voor kinderen. Lees ook: Zweedse kerstmarkt in Suikerfabriek Groningen

Braakballen pluizen

Bij bezoekerscentrum Buitenplaats Reitdiep staat van 14.00 uur tot 16.00 uur de activiteit ‘Braakballen Pluizen’.

‘Waarom braakt een uil een bal uit’? Bezoekers kunnen ontdekken wat er in zo’n braakbal zit. Wat in de braakbal zit mag als souvenir meegenomen worden naar huis, meldt het Groninger Landschap. De activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Deze activiteit is gratis.

Locatie: Bezoekerscentrum Reitdiep, Wolddijk 103, 9738 AD Groningen

Groningen on Ice

Ook deze zondag is ‘Groningen on Ice’, de ijsbaan op de Grote Markt geopend van 9.00 uur tot 23.00 uur. De overdekte ijsbaan ligt tegen de trappen van het vvv-kantoor en heeft ook een speciale ‘krabbelbaantje’ voor de allerkleinsten.

Bij het verwarmde horecapaviljoen kan genoten worden van een hapje en een drankje.

World Press Photo

De laatste dag van de World Press Photo-tentoonstelling dit jaar is te zien in de Synagoge in de Folkingestraat. De twaalfde editie staat in het teken van ‘leren kijken’. Zondag is de tentoonstelling geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur. Kijk voor meer informatie op wpfgroningen.nl

Oud Hollandsche Kerstmarkt Fraeylemaborg

Bezoekers worden vandaag op de Oud-Hollandsche kerstmarkt bij Landgoed Fraeylemaborgen in Slochteren meegenomen naar de sfeer en gezelligheid rondom de feestdagen van vroeger. Bij verschillende standhouders zijn (kerst)decoraties te koop en kan genoten worden van (regionale) lekkernijen. Ook kunnen kinderen een ritje maken op de kerstpony’s en is er een schaatsbaan.

Ook binnen kan genoten worden van kerstpracht, de vertrekken van de Fraeylemaborg zijn versierd met originele kerstdecoraties.

De entree à 6,00 euro (kinderen t/m 17 gratis) geeft zowel toegang voor de kerstmarkt als de borg, meldt fraelemaborg.nl.

De kerstmarkt is deze zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Kerstmarkt Bourtange

In het historische hart van de Vesting Bourtange kan genoten worden van de unieke sfeer op de kerstmarkt in Bourtange. De kerstmarkt is in het sfeervolle, oude centrum van de vesting.

Ook is voor de gelegenheid een ijsbaan aangelegd, waar bezoekers schaatsen kunnen huren om vervolgens over het ijs te zwieren en zwaaien.

De kerstmarkt op zondag is geopend van 11.00 uur tot 18.00 uur. Voor meer informatie: bourtange.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden