Uittips voor zaterdag 10 december

Foto: De Redactie

Winterse gezelligheid en sfeer deze zaterdag met leuke uitjes, zoals de Ommelander Markt, kerstmarkten, het laatste weekend van World Press Photo en  Wildvang, maar ook WinterWelVaart Appingedam en nog veel meer.

Ommelandermarkt in Groningen

De laatste Ommelander Markt van dit jaar is weer te vinden op het Harmonieplein. Met dit keer broodjes Grunniger Burgers en Stoofvlees, zoals oma ze maakte, eigen gemaakte kniepertjes, verschillende soepen, zoals snert en 5boontjessoep, hartige taarten, stoofperen en nog veel meer. De markt is van 10.00 tot 16.00 uur. Locatie: Oude Kijk in ’t Jatstraat in Groningen.
Kijk voor alle informatie op ommelandermarkt.nl

Kerstmarkt Martinikerk

De Kerstmarkt Martinikerk’ biedt een kerstmarkt waar de sfeer van Duitse steden te proeven is. De markt heeft verschillende kraampjes, lekkernijen, glühwein en voor kinderen is van alles te doen bij verschillende kramen. De Martinikerk is omgetoverd tot een gezellige en sfeervolle kerstmarkt. De markt is van 14.00 uur tot 22.00 uur en de toegang is gratis. Kijk voor alle informatie op Kerstmarkt Groningen

Zweedse Kerstmarkt in de Oude Suikerfabriek

De Oude Suikerfabriek vormt het decor van de Zweedse kerstmarkt dit weekend. De kerstmarkt biedt ruim 80 standhouders, Scandinavische design, kerstproducten en decoraties, Zweedse lekkernijen en handwerk. Ook kan genoten worden van live muziek en zijn er verschillende activiteiten voor kinderen. De Zweedse Kerstmarkt is op zowel zaterdag als zondag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Lees ook: Zweedse kerstmarkt in Suikerfabriek Groningen

Wildvang

In het Centrum Beeldende Kunst (CBK) wordt ‘Wildvang’, een event vol kunst, literatuur, muziek en eten georganiseerd. De line-up van Wildvang bestaat uit tal van Groninger kunstenaars, bands, dj´s en literaire talenten.

Ook maakt wethouder van cultuur, Paul de Rook, bekend welke twee kunstenaars het Hendrik de Vriesstipendium winnen, een aanmoedigingsprijs van de gemeente Groningen.

Wildvang begint om 17.00 uur en duurt tot 22.00 uur. De toegang is gratis.

Locatie: CBK, Trompsingel 27 in Groningen. Voor meer informatie: cbkgroningen.nl

World Press Photo

Dit weekend is de laatste mogelijkheid om de World Press Photo-tentoonstelling te zien in Groningen. De tentoonstelling is te zien in de Synagoge in de Folkingestraat. De twaalfde editie staat in het teken van ‘leren kijken’. Zaterdag is de tentoonstelling geopend van 14.00 uur tot 18.00 uur. Kijk voor meer informatie op wpfgroningen.nl

WinterWelVaart Appingedam

‘Lutje WinterWelVaart’ met sfeervolle verlichte schepen, een kerstmarkt, live muziek en glühwein vindt voor de derde keer plaats in Appingedam. Ook is er in de In de Nicolaikerk een kunstmarkt.

WinterWelVaart vindt dit jaar in Groningen plaats van 16 tot en met 18 december.

Oud Hollandsche Kerstmarkt Fraeylemaborg

Zowel zaterdag als zondag is de Oud-Hollandsche kerstmarkt bij Landgoed Fraeylemaborg in Slochteren.

Bezoekers worden meegenomen naar de sfeer en gezelligheid rondom de feestdagen van vroeger. Bij verschillende standhouders zijn (kerst)decoraties te koop en kan genoten worden van (regionale) lekkernijen. Ook kunnen kinderen een ritje maken op de kerstpony’s en is er een schaatsbaan.

Ook binnen kan genoten worden van kerstpracht, de vertrekken van de Fraeylemaborg zijn versierd met originele kerstdecoraties.

De entree à 6,00 euro (kinderen t/m 17 gratis) geeft zowel toegang voor de kerstmarkt als de borg, meldt fraelemaborg.nl.

Beide dagen is de kerstmarkt van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Kerstmarkt Bourtange

In het historische hart van de Vesting Bourtange kan genoten worden van de unieke sfeer op de kerstmarkt in Bourtange. De kerstmarkt is in het sfeervolle, oude centrum van de vesting.

Ook is voor de gelegenheid een ijsbaan aangelegd, waar bezoekers schaatsen kunnen huren om vervolgens over het ijs te zwieren en zwaaien.

De kerstmarkt op zaterdag is geopend van 11.00 uur tot 21.00 uur. Voor meer informatie: bourtange.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden