Lezing over schilderkunst door Ton Mars bij VRIJDAG

shoko 001
Foto: © Ton Mars

Ton Mars uit Groningen verzorgt donderdag 8 december een lezing in de lezingenserie over Schilderkunst ‘De vijf van…’ VRIJDAG presenteert in deze lezingenserie 4 kunstenaars, die in woord en beeld vertellen over hun vijf favoriete schilders of schilderijen.

Ton Mars

Ton Mars (Dalfsen, 1950) woont en werkt in Groningen. Hij beschouwt zijn werk als een verdere ontwikkeling en verruiming van de moderne, met name abstract-concrete, kunst.

Geometrisch-linguïstische tekens

Mars haalt zijn inspiratie uit de dagelijkse werkelijkheid, taalkunde, numerologie, geografie, biologie, kunstgeschiedenis en filosofie. Zijn werk bestaat uit schijnbaar geometrisch-linguïstische tekens, gevormd uit geschilderde en getekende basiselementen als rechte en gebogen lijnen.

De tekens zijn betekenisdragers van grote werkgroepen en lijken onderweg te zijn naar de (communicatieve) orde van taal. Maar ze komen daar niet aan. In de heldere verschijning verliezen ze nooit hun obscure identiteit. Ze blijven onleesbaar en blijven eerder beeld dan
taal.

Mars had solotentoonstellingen in onder meer 2011 in Museum Insel Hombroich in Neuss en 2013 in Galerie Cora & Daniela Hölzl in Düsseldorf en groepstentoonstellingen in De Ketelfactory, Schiedam (2013), Museum Belvédère, Heerenveen (2012) en Kunstruimte 09, Groningen (2010).
Website: www.tonmars.com

De vijf van…

‘Vier kunstenaars. Vier lezingen. Door wie of door welke werken zijn zij intellectueel geprikkeld of wellicht zelfs emotioneel geraakt? Zijn sommige kunstwerken in staat je kijk op de wereld te veranderen? En, last but not least, beantwoorden zij de misschien onmogelijke vraag: wat zijn de vijf belangrijkste werken van de klassieke, moderne en hedendaagse kunst die mee moeten in een toekomstige Ark van Noach?’

Thijs Jansen en Mario ter Braak gaven goed bezochte lezingen. Na Ton Mars sluit Olphaert den Otter uit Rotterdam 26 januari de serie af.

De aanvang is om 20.00 uur. Entree € 7,50 (€ 5,00 voor studenten en cursisten).

Locatie: VRIJDAG aan de Sint Jansstraat 7 in Groningen.

Reserveren is aanbevolen via [email protected] of 050-3051400. Meer informatie op bijvrijdag.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden