Academy of Ancient Music met Händels Messiah in De Oosterpoort Groningen

Academy of Ancient Music.
Foto: ©Marco Borggreve

De Academy of Ancient Music komt zaterdag 17 december met Händels Messiah naar de Oosterpoort in Groningen.

Händels ultieme meesterwerk

De Academy of Ancient Music brengt onder leiding van topklavecinist en dirigent Richard Egarr, een sprankelende, authentieke uitvoering van een van de hoogtepunten uit de klassieke muziek. Want wat Bachs ‘Matthäus Passion’ betekent voor Pasen, is Händels ‘Messiah’ voor Kerstmis.

Het driedelige oratorium ademt op een barokke manier leven, strijd en bezinning: groots, uitbundig en rijk versierd. Het is nauwelijks te geloven dat Händel het werk in 1741 in slechts 24 dagen schreef. ‘Messiah’ is geen afgerond, op muziek gezet Bijbels verhaal, maar een reeks bespiegelingen uit het Oude en Nieuwe Testament. Tezamen vertellen ze over de aankondiging van de geboorte van Jezus Christus, zijn leven, lijden, sterven, opstanding en eeuwige koningschap.

Serie wereldsterren

Dit concert maakt deel uit van de serie Wereldsterren waarmee de absolute wereldtop van de klassieke muziekwereld naar Groningen wordt gehaald.

Academy of Ancient Music staat onder leiding van Richard Egarr met sopraan: Elizabeth Watts, alt: Barbara Kozelj, tenor: Andrew Tortise en bas: Lukas Jakobski.

De aanvang is om 20.15 uur.

Voor meer informatie: de-oosterpoort.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden