Ane Brun & Zapp4 naar Cross-linx 2017

Ane Brun.
Foto: ©Anna-Lena Ahlström

De Noorse singer-songwriter Ane Brun is bevestigd als headliner voor het Cross-linx festival 2017. Het festival vindt vrijdag 3 maart plaats in de Oosterpoort in Groningen.

Ane Brun gaat speciaal voor Cross-linx de samenwerking aan met het Nederlandse strijkkwartet Zapp4. Brun´s songs worden gearrangeerd door Zapp4, dat een reputatie heeft op het gebied van bijzondere bewerkingen van onder meer Radiohead en Nirvana.

Zapp4. ©Merlijn Doomernik
Zapp4. ©Merlijn Doomernik

C3 Roadshow

Cross-linx is een Europese samenwerking aangegaan met likeminded festivals C3 Festival Essen, Sounds on Stockholm en Tallinn Music Week. Onder de noemer C3 Roadshow worden uit eigen land de meest aansprekende indie-classical acts van dit moment gepresenteerd.

Uit Duitsland komt Hauschka die met zijn door pingpongballen, gummetjes en flessendoppen vervormde ‘prepared piano’ een geheel eigen sound creëert. In C-Ode, het Nederlandse trio rondom harpiste Gwyneth Wentink, brengt een zinnenprikkelende audio-visuele versie van Terry Riley´s meesterwerk ´In C´.

Het uit Estland afkomstige TU:T slaat een brug tussen elektronica, glitch en akoestische instrumenten. En het Zweedse viool/elektronica duo Therearenomorefourseasons geeft een prettig ontregelende interpretatie van Ravel’s klassieker de ‘Bolero’.

Eerder bevestigde namen

Eerder zijn voor Cross-linx 2017 al bevestigd: Efterklang & The Happy Hopeless Orchestra, My Brightest Diamond, DM Stith, Shara Nova, Padma Newsome & Unrembered Orchestra, VanDryver en James Oesi.

De aanvang is om 20.00 uur.

Voor meer informatie: de-oosterpoort.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden