IDFA in Groningen: ruim 30 documentaires in Groninger Forum

Foto: De Redactie

Vandaag, vrijdag 25 november begint IDFA, de pocketeditie van het International Documentary Festival Amsterdam (IDFA) in het Groninger Forum in Groningen.

Groningen maakt zich op voor drie dagen lang de beste, prachtigste, gekste en mooiste documentaires uit alle windstreken. Ruim dertig documentaires bieden een selectie van de films die op het moederfestival in Amsterdam te zien zijn.

Speciale gasten, VR Cinema, Q&A’s en een talkshow

Het IDFA in Groningen opent vrijdagavond 25 november het festival met de film Rolling Stones: ‘Olé Olé Olé: A Trip Across Latin America’, met een inleiding van popprofessor Leo Blokhuis.

De Utrechtse dichter Ingmar Heytze is zaterdag 26 november te gast bij de vertoning van ‘Verloop der jaren’, een portret van schrijver, dichter en columnist Remco Campert (1929). Dezelfde dag is de Zuid-Afrikaanse politicus Andrew Feinstein te gast bij ‘Shadow World’, een ontluisterende film over de ontregelende en vernietigende aspecten van de internationale wapenhandel.

Zaterdagavond is het Hereplein ook het toneel van de IDFA-in-Groningen-talkshow, gehost door radio- & televisiemaker en presentator Jan Douwe Kroeske. De gasten van de talkshow zijn regisseur van de film ‘De kinderen van Juf Kiet’ Peter Lataster. Daarnaast zijn regisseur Dennis Alink en cameraman Thomas van der Gronde van de film ‘Unknown Brood’ te gast.

Het jonge talent Guido Hendrikx, de regisseur van ‘Stranger in Paradise’, verzorgt zondag 27 november een Q&A bij zijn documentaire-fictie experiment over de vluchtelingencrisis.

In de Virtual Reality Cinema in de bovenfoyer zijn het hele weekend korte documentaires te zien.

Audience Favorites

Op zondag op de slotdag staat de documentaire-marathon IDFA’s ‘Audience Favorites’, een vol dagprogramma met de publiekslievelingen van het IDFA in Amsterdam. De titels van ‘Audience Favorites’ worden vlak van tevoren bekendgemaakt.

IDFA in Groningen 2016

Het Groninger Forum presenteert voor het vierde jaar op rij IDFA in Groningen. Met traditioneel een aantal muziekdocumentaires zoals ‘Chasing Trane: The John Coltrane Documentary’, ‘Shot! The psycho-spiritual mantra of Rock’, ‘The Man from Mo’Wax’ en ‘Unknown Brood’.

Ook is er een groot aantal documentaires opgenomen in de programmering die op andere internationale filmfestivals hoge ogen gooiden, zoals ‘Life’, ‘Animated’ en ‘Maya Angelou and I still rise’.

Het volledige programma van het IDFA in Groningen is te vinden op www.groningerforum.nl.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden