Groot pannenkoekenfeest in de Der Aa-kerk in Groningen

Foto: Bijzondere Locaties Groningen

De geur van pannenkoeken vult dinsdag 29 november de Der Aa-kerk in het centrum van Groningen. Deze dag wordt Sint Pannekoek gevierd.

Elk jaar is het op 29 november Sint Pannekoek (nog op de ouderwetse manier geschreven). Een van de wekelijkse strips van Jan, Jans en de kinderen van Jan Kruis beschreef deze fictieve feestdag voor het eerst in 1986. Sindsdien wordt deze dag op verschillende plekken in Nederland gevierd.

Ook in Groningen kan iedereen 29 november genieten van heerlijke pannenkoeken.

Pannenkoek op je hoofd

Sint Pannekoek vier je door samen met familie, vrienden of volslagen onbekenden lekker pannenkoeken te eten, al dan niet met een (gehaakte) pannenkoek op je hoofd. Sint Pannekoek wordt op meerdere locaties in de stad Groningen gevierd. Het bruisende middelpunt van het feest is de Der Aa-kerk, waar iedereen pannenkoeken kan eten.

Daarnaast worden er ook allerlei activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Van een leuke pannenkoekenkleurwedstrijd en een voorleessessie voor de allerkleinsten tot een stripleeshangplek, pannenkoekenmuziek en een pannenkoekenvoordracht.

Pannenkoeken voor iedereen

Bezoekers bepalen zelf wat ze voor een pannenkoek betalen. Zo kan echt iedereen ervaren wat Sint Pannekoek is; rijk en arm, jong en oud, Stadjer, student en alles wat daar tussenin ligt.

De opbrengst gaat naar het Stripmuseum, waar een cursus wordt ontwikkeld om vluchtelingen de Nederlandse taal te leren met behulp van stripverhalen.

Het pannenkoekenfeest is van 12.00 uur tot 20.00 uur.

Voor meer informatie over alle activiteiten in Groningen: www.sintpannekoekgroningen.nl.

Locatie:

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden