Noord Nederlands Toneel met ‘Low Yo Yo Stuff’ naar de Stadsschouwburg

Foto: PR De Oosterpoort

Het Noord Nederlands Toneel komt met de muziektheatervoorstelling ‘Low Yo Yo Stuff’ op maandag 5 december naar de Stadsschouwburg in Groningen.

‘Low Yo Yo Stuff’

‘Low Yo Yo Stuff’ is een muzikale ode aan Captain Beefheart, een hallucinerende trip door het leven en de wereld van de legendarische zanger.

Don van Vliet (1941-2010), alias Captain Beefheart, richtte in de jaren zestig de legendarische The Magic Band op. Hun album ‘Trout Mask Replica’ (1969, geproduceerd door Frank Zappa) zond een schokgolf door de toenmalige pop-, rock- en bluescultuur.

Als self-made muzikant smeedde Captain Beefheart een eigen muziekstijl, waarin aardsheid gekoppeld werd aan complexe ritmes, surrealistische teksten en een eigenzinnige voordracht.

Frank Lammers

Vijf topmuzikanten spelen in ‘Low Yo Yo Stuff’ de muziek van de Captain. Acteur Frank Lammers vertolkt de rol van Rikkie Black, een fan die onder invloed van verdovende middelen, denkt in het hoofd van Beefheart te zijn geboren.

Ondertussen klinkt de fenomenale soundtrack, live gespeeld door René van Barneveld, Wouter Planteijdt, Dolf Planteijdt, Joost Buis en Richard Heijerman.

Ko van den Bosch, zelf een groot liefhebber en bewonderaar van Captain Beefheart, bedacht en schreef bij wijze van eerbetoon deze voorstelling die in 2011 indruk maakte op pers en publiek.

De aanvang is om 20.15 uur.

Voor meer informatie: de-oosterpoort.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen