Uittips voor zondag 20 november

Foto: De Redactie

Deze zondag zijn er veel mogelijkheden om er op uit te gaan, van Jonge Harten tot Nieuwbouw en Verbouw XL, exposities, de SinterKerstmarkt en nog veel meer.

Jonge Harten Theaterfestival

Vrijdag 18 november is het Jonge Harten Theaterfestival in de binnenstad van Groningen begonnen. Het festival biedt meer dan 30 voorstellingen om te ontdekken, veel jonge makers, beeldend en fysiek theater, performance, dans, muziek in bijna alle theaters in Groningen.

Het festivalthema van de alweer negentiende editie van het festival is ‘Off the beaten track’ waarmee bezoekers uitgedaagd worden niet bang te zijn om buiten de gebaande paden te gaan.

Kijk hier voor het programma op zondag.

Nieuwbouw XL + Verbouw XL

Vandaag is de tweede dag van de beurs waar diverse nieuwbouwprojecten in Groningen en Noord-Drenthe worden gepresenteerd. Voor bezoekers is het de de perfecte beurs om de zoektocht naar een droomhuis te starten.

Bij Verbouw XL kan de bezoeker voor verbouwen terecht:n ‘de kortste route naar een aangepast huis, van een nieuwe badkamer, keuken of serre, zonnepanelen of wat schilderwerk’. Ook zijn hier verbouwantwoorden te verkrijgen.

De entree is gratis. De openingstijd is van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Locatie: Martiniplaza, Leonard Springerlaan 2 in Groningen Voor meer informatie: nieuwbouwxl.nl

World Press Photo Groningen

De World Press Photo tentoonstelling is sinds vrijdag 18 november geopend en te zien tot en met 11 december in de Synagoge aan de Folkingestraat in Groningen.

Deze reizende tentoonstelling toont prijswinnende foto’s van de grootste jaarlijkse internationale wedstrijd voor persfotografie en heeft een interactief randprogramma. De expositie is verdeeld in verschillende categorieën, waaronder Hedendaagse kwesties, Portretten, Natuur en Sport.

Dit jaar won de Australische fotograaf Warren Richardson de hoofdprijs met zijn single ‘Hope For a New Life’. In de indringende foto portretteert Richardson vluchtelingen aan de grens van Servië en Hongarije.

De openingstijd is van 10.00 uur tot 18.00 uur. Voor meer informatie: wpfgroningen.nl

Rodin – Genius at Work in Groninger Museum

Met ruim 120 beelden en 20 werken op papier is deze Rodin-tentoonstelling ‘Genius at Work‘ de grootste ooit in Nederland. De tentoonstelling is te bezoeken vanaf zaterdag 19 november.

‘Rodin – Genius at Work’ toont gipsen en bronzen beelden, waaronder bekende werken als De Denker en Balzac, marmeren figuren, keramiek en nooit eerder vertoonde foto’s die blijk geven van de creativiteit van de kunstenaar.

Ook laat de tentoonstelling het buitengewone werkproces zien achter een aantal van zijn bekendste werken, zoals De Kus. De tentoonstelling over Rodin is samengesteld door Musée Rodin in Parijs en het Museum of Fine Arts in Montreal.

De expositie is te zien van 10.00 uur tot 17.00.

De expositie is te bezichtigen tot en met 30 april volgend jaar.

Voor meer informatie: groningermuseum.nl

Stand van Stad #29

De maandelijkse talkshow Stand van Stad vindt deze zondag 20 november om 16.30 uur in het Groninger Forum, locatie Hereplein.

Talkshowhost Bram Douwes ontvangt stadse gasten uit de cultuur, politiek en wetenschap, maar ook kunstenaars, muzikanten, denkers en doeners uit achterbuurten en villawijken.

Deze editie is Nathan de Vries van zijn Gooise Matras, de presentator van BNN te gast bij Stand van Stad en praat over zijn avonturen bij Spuiten en Slikken.

De Groningse beeldhouwer Natasja Bennink vertelt naar aanleiding van de opening van de tentoonstelling ‘Rodin – Genius at Work’ in het Groninger Museum over hoe Rodin haar inspireert en over wat zijn invloed is op haar werk.

Ook de jongens Wouter Rodenberg & Bob van Oosterhout van Kaas in ’t Bakkie en Wilbert van der Kamp van Omapost schuiven aan. Singer-songwriter Eva Waterbolk bezingt de actualiteit en societyjournaliste Marjolein Rover verslaat een zinderende party bij BeachClub Kaap Hoorn. Bram Esser gaat in de serie Opduik TV-specials op Ringwegsafari om de veranderende omgeving van Ringweg Zuid te ontdekken. Voor meer informatie: www.groningerforum.nl/standvanstad

SinterKerstMarkt in Haren

Nieuw deze zondag is de SinterKerstMarkt. Op deze markt in de Biotoop in Haren worden bijzondere, creatieve, unieke en verantwoorde cadeautjes verkocht. Van gezonde bonbons tot vrolijke (kinder)kleding, van illustraties tot sieraden.

Veel van de producten die verkocht worden op de markt zijn gemaakt in de Biotoop, zoals verantwoorde zeep, kleding, honing en boeken.

Bezoekers kunnen in de warmte struinen langs tafels met de leukste cadeautjes. Ook voor kinderen zijn er cadeautjes, die te halen zijn en kunnen zij ook iets heel leuks doen…. Locatie: Biotoop, Kerklaan 30 in Haren.

Meer informatie: www.SinterKerstMarkt.nl

Op Roakeldais Winterfair in Warffum

Jaarlijks vindt in november de gezellige Op Roakeldais Winterfair plaats in de Evenementenhal Op Roakeldais, Oostervalge 52/53 in Warffum in het noorden van de provincie Groningen. De fair biedt een breed assortiment van exclusieve artikelen aan en bezoekers kunnen ideeën opdoen voor Sinterklaas en Kerst.

Zondag 20 november 2016: 13.00 – 17.30 uur. De entree is gratis.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden