Concert Jong Vocaal Groningen in de Der Aa-kerk

Foto: Bijzondere Locaties Groningen

Jong Vocaal Groningen geeft met Slagwerkensemble Appingedam onder leiding van Theo van Kruistum zondagavond 20 november een concert in de Der Aa-kerk in Groningen.

Muziek van Orff (O Fortuna) en een prachtig stuk van Råberg (The Tyger) staan deze avond onder ander op het programma. Het koor zoekt het ook dichterbij huis met een werk van koorlid Tobias Bethlehem “Wie zal ik zijn”.

Jong Vocaal Groningen

Jong Vocaal Groningen geeft concerten in heel Europa en heeft een zeer goede reputatie opgebouwd. Het koor heeft een breed repertoire: liederen uit de Middeleeuwen, Renaissance en Barok, muziek van Schubert tot hedendaagse componisten en van opera tot musical. Het ensemble won meerdere keren de eerste prijs tijdens het koorfestival op Schiermonnikoog.

Veel zangeressen van Jong Vocaal Groningen zijn prijswinnaars bij diverse concoursen, zoals het Prinses Christina Concours en het Duitse concours Jugend musiziert. Ook heeft het koor diverse concertreizen gemaakt naar onder andere Italië, Tsjechië, Polen en Berlijn.

Samenwerkingen

Het ensemble treedt veel op in Duitsland en in Nederland. In 2010 was Jong Vocaal Groningen hét koor van Carmen (Bizet) in Delfzijl, een co- productie van het IVAK & Opera Spanga. Hierbij zongen twee koorleden mee als solist.

In 2013 verleende het ensemble medewerking aan de première van een POP-Messe voor koor, orkest en popband in Hamburg. In 2015 was Jong Vocaal Groningen een van de tien koren die mee mochten doen aan het internationaal festival Cantarode.

Het ensemble werkt samen met Slagwerkensemble Appingedam en het Drents Symfonie Orkest.

De aanvang is om 19.30 uur.

Entree: Kaarten à 10 euro (€ 7,50 voor studenten en kinderen jonger dan 12 jaar) aan de kassa.

Reserveren kan via [email protected]

Locatie:

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden