Theaterstuk “Ode aan Jasper” in het Dok in Groningen

Foto: Willem Schalekamp

Zondag 20 december vindt het theaterstuk ‘Ode aan Jasper’ plaats in het Dok in Lewenborg. “Ode aan Jasper” is het bijzondere en ontroerende verhaal van vader Mark samen met zoon Jasper. Mark deelt in het theaterstuk zijn ervaringen als vader van zijn meervoudig gehandicapte zoon Jasper.

‘Ode aan Jasper’

Vader Mark droomde zoals iedere ouder van een ‘gezond kindje’. Echter deze droom bleek al snel na de geboorte uiteen te spatten. Het blijkt dat Jasper ziek is en een zeer ernstige vorm van epilepsie heeft. Ook is Jasper meervoudig gehandicapt.

Mark wilde het liefst op de vlucht; bang, verdrietig en boos en niet wetend wat de toekomst gaat brengen. Dit was echter geen optie, want Jasper was er en Mark is de vader.

Mark gaat de reis aan met zijn ernstig meervoudig gehandicapte zoon, ook al was hij er niet klaar voor. Gaandeweg zijn reis ontdekt hij de onvoorwaarlijke liefde van en voor zijn zoon. Het leven van Mark verandert volledig, waarbij angst en verzet plaats maken voor liefde en dankbaarheid.

Mark deelt dit verhaal, sámen met zijn zoon Jasper in deze voorstelling. Mark neemt het publiek mee in zijn leven met Jasper met verhalen, liedjes en beeld. En Jasper laat zien hoe hij daar al die jaren zijn eigen unieke rol in heeft gespeeld.

Jasper is op 16 januari 2016 18 jaar geworden en deze voorstelling is het cadeau van Mark aan zijn bijzondere, wijze zoon.

Kaartverkoop: www. odeaanjasper.nl

De aanvang is om 14.30 uur (zaal open 14.00 uur).

Locatie:

Wijkcentrum Het Dok, Kajuit 4 in Groningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden