Inspiratiefestival Let’s Gro: over de toekomst van Groningen

Foto: De Redactie

Let’s Gro, het festival over de toekomst van Groningen start vandaag woensdag 9 tot en met zondag 12 november. Groningen staat vier dagen lang in het teken van kennismaken met Stadjers en hun ideeën over de stad, “de dynamiek, de vernieuwing en het heruitvinden van de stad Groningen”.

Drie thema’s staan centraal tijdens het festival: ‘sociaal innoveren, ondernemen in de toekomst en stadse ontwikkelingen’.

Het festival biedt een bomvol programma op verschillende locaties in Groningen.

Sprekers en events

Let’s Gro heeft ook veel bijzondere sprekers en events op het programma staan,zoals onder meer:

  • In het Grand Theatre begint op woensdag, donderdag en vrijdag de dag gelijk met keynotes van Wierd Duk (journalist en politiek commentator), Farid Tabarki (tijdgeestonderzoeker) en Ger Baron (Chief Technology Officer van Amsterdam).
  • Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Constantijn (Special Envoy, StartupDelta) en de Amerikaanse durfinvesteerder Ray Quintana zullen tijdens het event ‘Startups, Think Big!’ hun verhaal over het belang van een goed start-up klimaat vertellen.
  • Ook komt Ben Cohen (medeoprichter van Ben & Jerry’s) naar Groningen. Hij vertelt meer over de sociale missie van zijn bedrijf en laat zien wat de impact daarvan kan zijn op de samenleving.

Holland WebWeek

Ook zijn succesvolle onderdelen van de Holland WebWeek Groningen in het programma van Let’s Gro geïntegreerd, zoals The Battle of the Schools. Hierin werken teams van MBO en HBO studenten 48 uur lang aan verschillende ‘future proof’ opdrachten.

Ook de publieksdag IT’s Saturday maakt deel uit van het programma. Dit onderdeel laat op één dag zien aan jong en oud, wat de leuke en spannende kanten zijn van IT en online.

Het festival vindt plaats in het hart van Groningen, rondom de Grote Markt.

Kijk voor alle informatie, het programma en locaties op letsgro.nl. Ook kan de Let’s Gro App! voor Android, IOS en Windows 10 Mobile geïnstalleerd worden. Dit is superhandig voor het overzicht en het maken van je eigen programma.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden