Dick Nanninga middag in Treslinghuis in Groningen

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ Nationaal Archief Fotocollectie Anefo

Een middag ter ere van voetballer Dick Nanninga wordt zondag 6 november georganiseerd in het grand café van het Treslinghuis in de Oosterparkwijk.

Dick Nanninga, geboren en getogen in de Groningse Oosterparkwijk is de enige Nederlandse voetballer die ooit tijdens een spelmoment een doelpunt maakte in een WK finale. Nanninga woonde met zijn ouders op Klaverpad 3 in het Blauwe Dorp.

Nanninga speelde tot zijn 24e voor voetbalclub de Oosterparkers. Hij stond bekend als kopspecialist en om zijn standvastige karakter. Nanninga overleed vorig jaar in juli.

Eerbetoon

Schrijver Jeroen Siebelink vertelt zondagmiddag over zijn zojuist verschenen biografie van de voetballer, De Lange. Het verhaal van Dick Nanninga. Zanger Meindert Talma speelt voor het eerst zijn lied over Nanninga en laat daarbij oude beelden zien.

Ook is er veel ruimte om vragen te stellen en herinneringen op te halen. De middag wordt geleid door oud sportverslaggever Dick Heuvelman.

In de wijk is nog geen eerbetoon aan Dick Nanninga. De middag wordt georganiseerd ter ondersteuning van de petitie voor een eerbetoon aan Dick Nanninga in de Oosterparkwijk.

Zowel de middag als de petitie zijn een initiatief van Tjeerd van Dekken, Tweede Kamerlid van de PvdA) en Sandra Beckerman, Fractievoorzitter Provinciale Staten van de SP. Ze worden ondersteund door vv Oosterparkers, Hans Nijland (directeur FC Groningen), Dick Heuvelman (sportjournalist) en Pieter de Hart (presentator RTVNoord).

Beckerman: “Schrijver Jeroen Siebelink heeft een heel mooie biografie over Dick Nanninga geschreven en Meindert Talma een prachtig lied. Dit wordt een mooie middag voor alle fans”.

Van Dekken: “Tijdens het ophalen van handtekeningen voor onze petitie merkten we hoeveel mensen nog weten van Dick Nanninga en hoe graag ze herinneringen ophalen aan Dick, aan het voetbal en de Oosterparkwijk in die tijd. Deze middag is er voor hen en voor iedereen die nog niet zoveel weet maar dat wel graag wil.”

De middag ter ere van Dick Nanninga is van 15.00 uur tot 17.30 uur.

De biografie over Dick Nanninga zal tijdens de middag, eventueel gesigneerd of met persoonlijke boodschap van schrijver Jeroen Siebelink, ook te koop zijn.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden