Uittips voor zaterdag 4 november

Foto: De Redactie

Deze zaterdag is van alles te doen in Groningen, van de Plantsoenloop tot genieten van een speciaal biertje en naar Het Grote Gebeuren. Kijk hieronder voor het overzicht.

Plantsoenloop in Noorderplantsoen

Deze zaterdag vindt de 59e editie van de Plantsoenloop plaats in het Noorderplantsoen. De gezelligste loop van Groningen start om 11.30 uur met de 1K Kidsrun. Kinderen, recreanten en wedstrijdlopers lopen verschillende afstanden variërend van 1 tot 8 km. Lees ook: Voor meer informatie: plantsoenloop.nl

Dolfje Weerwolfje in Martini Plaza

‘Dolfje is een doodgewone jongen van bijna zeven. Alhoewel… gewoon… Op de nacht voor zijn zevende verjaardag gebeurt er iets heel bijzonders’. De voorstelling begint om 14.00 uur.

Voor meer informatie: martiniplaza.nl.

8e Noordelijk SpeciaalBierfestival

Het 8e Noordelijk SpeciaalBierfestival is een kleinschalige festival, een waar genietersfeest voor de echte liefhebbers van speciaalbieren. Dit festival wordt georganiseerd door PINT-regio Noord. Uit Groningen, Drenthe en Friesland zijn 10 kleine ambachtelijke speciaalbierbrouwerijen aanwezig met zo’n 30 tot 40 speciaalbieren.

Het festival vindt plaats van 14.00 uur tot 23.00 uur in Grand-café “Het Heerenhuis”, Spilsluizen 9 in Groningen. Voor meer informatie: pint.nl

Het Grote Gebeuren – Literair Festival voor schrijvers en lezers

De achtste editie van Het Grote Gebeuren, het Literair Festival voor schrijvers en lezers vindt zaterdagavond 5 november plaats in het Groninger Forum, locatie Oude Boteringestraat.

Het festival voor schrijvers en lezers biedt interviews, voorleessessies, prijsuitreikingen, voordrachten, muzikanten en schrijvers en dichters.

Naast een aantal debutanten verwelkomt het festival ook veel bekende auteurs als Nelleke Noordervliet, Renate Dorrestein, Rodaan Al Galidi en André Manuel.

Arnon Grunberg en Daniel Kehlmann presenteren nieuw werk. Zaterdagavond 5 november interviewt Arnon Grunberg de Duitse bestsellerauteur Daniel Kehlmann over onder meer Kehlmanns gloednieuwe novelle ‘Je had moeten gaan’.

Het festival ‘het Grote Gebeuren’ wordt zaterdagavond afgesloten door André Manuel na middernacht. De aanvang is om 20.00 uur. Voor meer informatie: groningerforum.nl

Locatie: Groninger Forum Bibliotheek, Oude Boteringestraat 18, Groningen

Quilttentoonstelling in ’t Vinkhuys

Meer dan 100 quilts zijn te bewonderen dit weekend in het ’t Vinkhuys in Groningen. De jaarlijkse tentoonstelling trekt altijd veel belangstellenden uit heel Nederland.

Vandaag is de tentoonstelling geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Locatie: MFC ’t Vinkhuys, Diamantlaan 94 in Groningen.

Lees ook: Quilttentoonstelling in ’t Vinkhuys in Groningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden