Jubileumconcert Northern Voices in de Der Aa-kerk in Groningen

Northern Voices
Foto: Bijzondere Locaties Groningen

Kamerkoor Northern Voices viert dit jaar haar eerste lustrum met een feestelijke concert zaterdagavond 5 november in de Der Aa-kerk in Groningen. De kern van het programma is ‘The Coronation Anthems‘ van Händel’.

Ook worden er nog andere vocale en instrumentale werken uit dezelfde stijlperiode uitgevoerd. Het koor wil hiermee het publiek laten beleven hoe de kroning van King George II in de achttiende eeuw geklonken kan hebben.

Het koor werkt tijdens dit concert samen met het Nationaal Symfonisch Kamerorkest en een aantal leden van Showband Marum. Ook wordt het beroemde Schnitgerorgel in de Der Aa-kerk deze avond bespeeld.

Programma

Toeschouwers worden meteen al bij het begin van het concert verrast door tromgeroffel en trompetgeschal. De heraut roept dat de koning in aantocht is. Op het moment van de kroning zingt het koor het prachtige ‘The King shall rejoice’ uit ‘The Coronation Anthems‘ van Händel. Zo wordt het publiek meegenomen in het hele proces van de kroning van King George II, dat muzikaal gestalte krijgt door koor, orkest en orgelspel.

Northern Voices

Kamerkoor Northern Voices bestaat uit ruim vijfentwintig enthousiaste leden. Het koor staat onder leiding van Edwin Velvis, die dit jaar zijn 25-jarig jubileum als dirigent viert. Het repertoire is breed: van Engelse koormuziek en Bach, tot Britten, Pärt en Lauridsen.

Vaak worden er intieme programma’s a capella gezongen of met orgelbegeleiding door Henk de Vries, de vaste organist.

De aanvang is om 20.00 uur.

Kaarten zijn verkrijgbaar op www.blgroningen.nl/agenda.

Locatie:

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden