Cabaretière Janneke Jager met Groningse roots bij VRIJDAG

Janneke Jager.
Foto: ontvangen Communicatie VRIJDAG

De van oorsprong Groningse cabaretière Janneke Jager staat met haar voorstelling ‘Decorum’ zaterdag 29 oktober in VRIJDAG Theater in Groningen. Een indringende muzikale cabaretsolo over verval, perfecte selfies en de naturistencamping.

Decorum

In ‘Decorum’ worstelt Janneke met de Tijd. Ze staat met één been in haar verleden en haar andere been probeert ze de toekomst weg te duwen, bang voor verval.

Janneke vraagt zich af waarom haar leven niet die perfecte selfie is waarmee je alles kunt wegpoetsen met een filter. Rimpels, kilo’s, verlies; het lijkt wel of ze er een abonnement op heeft.

Uiteindelijk brokkelt alles af tot kleine restjes. Huizen, herinneringen, decorum. En waarom noemt men haar ineens mevrouw?

Zo ontstaat een spagaat waar zelfs de lenigste yogaleraar kramp van krijgt. En bovendien; Janneke is helemaal niet zo flexibel als ze zou willen. Het liefste houdt ze alles vast. Behalve dan die herinnering aan de naturistencamping…

Janneke Jager

De roots van Janneke Jager liggen in Uithuizen in Noord-Groningen. Ze woont inmiddels in Utrecht en is daar sinds 2015 vaste ‘zingende columniste’ bij RTV Utrecht, waarin ze live met haar ukelele het nieuws of de actualiteiten bezingt.

In 2013 won ze de Publieksprijs van het Utrechts Cabaret Festival en in 2015 stond ze als enige vrouw in de kwartfinale van het Leids Cabaretfestival.

Janneke speelt, zingt en schrijft. Soms overdrijft ze een beetje. Af en toe kan ze je tot tranen toe ontroeren. Het liefst doet ze allebei; een drama Queen met een vleugje Groningse nuchterheid.

Aanvang is 20.30 uur. Kaarten à € 12,50 via [email protected]

Meer informatie via bijvrijdag.nl.

VRIJDAG Theater, Noorderbuitensingel 11, Groningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden