Concert festival Soundsofmusic: Cellomondo in de Der Aa-kerk

Celliste Katharina Gross en slagwerker Arnold Marinissen
Foto: Bijzondere Locaties Groningen

Soundsofmusic, het festival voor nieuwsgierige oren vindt plaats van donderdag 27 oktober tot en met zondag 30 oktober in Groningen.

Tijdens het festival Soundsofmusic speelt celliste Katharina Gross vrijdag 28 oktober samen met slagwerker Arnold Marinissen in de nachtelijke Der Aa-kerk nieuwe stukken uit haar Cellomondo-project. Diamanda Dramm (viool) speelt de imponerende solo ‘de terrae fine’ van de Oostenrijkse componist Georg Friedrich Haas.

Cellomondo

In 2014 riep Katharina het project Cellomondo in het leven. Voor dit project vraagt ze componisten van over de hele wereld nieuwe werken voor haar te schrijven voor cello solo met of zonder (live) elektronica. Gross wil hiermee aantonen hoe divers muziek geschreven voor slechts één instrument kan zijn.

Sinds de start van het project heeft Cellomondo dertien nieuwe werken voor cello opgeleverd. Tijdens de Gaudeamus Muziekweek begin september in Utrecht speelde zij alle composities die tot nu toe ontstonden in de vorm van een cellomondo-marathon.

Katharina Gross

Celliste Katharina Gross (Hartberg, Oostenrijk) studeerde aan de Musikhochschulen in Lübeck en aansluitend aan het Royal Northern College of Music in Manchester.

Ze behaalde verschillende internationale prijzen en soleerde met onder andere het Staatsorkest Kiev, het Philharmonisch Orkest Klausenburg, het Staatsorkest Kassel, de Thüringer Symphoniker en de Salzburg Chamber Soloists.

Gross gaf wereldwijd solo- en kamermuziekconcerten, onder andere in het Concertgebouw, Muziekgebouw aan ’t IJ, Festival Santander in Spanje, het Fadj Festival in Teheran en het Al Bustan Festival in Beirut.

Ook was ze mede-oprichtster en lid van het Nederlandse Fresco Trio.

Diamanda Dramm

Diamanda La Berge Dramm (1991) groeide op in Amsterdam tussen sleutelfiguren van de muzikale werelden van klassiek, modern en improvisatie. In 2015 ontving ze de prestigieuze Kersjes Vioolbeurs.

Op haar dertiende bracht ze Raadsels van Louis Andriessen in première in het Concertgebouw tijdens het Holland Festival 2005. Diamanda studeerde in Boston aan het New England Conservatory, waar ze de John Cage Award ontving voor haar contributie aan hedendaagse muziek.

Zij keerde terug naar Nederland om bij Vera Beths te studeren aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. In 2015 behaalde Diamanda haar Master met onderscheiding en won daarbij de Nicolai Prijs voor meest bijzondere eindexamen.

Yoga in de Der Aa-kerk

Voorafgaand aan het concert is er om 16.30 uur een bijzondere yogasessie met yogadocente Rhodes Selhorst en celliste Katherina Gross. Opgave via [email protected]. Deze yogasessie is gratis toegankelijk met een Soundsofmusic-dagkaart voor de vrijdag. De kosten van een losse reservering zijn 8 euro.

Soundsofmusic

Het festival Soundsofmusic belooft bijzondere muziek, op vaak bijzondere locaties, van 27 oktober tot en met 30 oktober in Groningen. Soundsofmusic biedt jazz, improvisatie, hedendaags klassiek, experimentele projecten en elektronische muziek. Nieuwe composities van jonge talenten en concerten van internationale topmusici wisselen elkaar af.

Entree: € 17,50 / € 12,50 (CJP/collegekaart)
Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.soundsofmusic.nl.

De aanvang is om 22.00 uur op vrijdag 28 oktober 2016.

Locatie:

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden