Ben van Gelder Quintet naar de Oosterpoort in Groningen

Ben van Gelder
Foto: PR De Oosterpoort

Het Ben van Gelder Quintet geeft dinsdag 1 november een concert in De Oosterpoort in Groningen.

De carrière van het jazztalent Ben van Gelder (1988) staat op de drempel van een nieuwe episode. Met een omvangrijke internationale tournee presenteert hij eind oktober en begin november Among Verticals: hoogst authentieke muziek geïnspireerd op een kunstwerk van de Tsjechische František Kupka.

Dit uitermate persoonlijke project, waarin uiteenlopende genres als Cubaanse Abakua, geïmproviseerde muziek en hedendaags klassiek mêleren, voert hij uit met zijn kwintet bestaande uit aanstormende New Yorkse jazzgiganten.

Ben van Gelder

Altsaxofonist, fluitist en basklarinettist Ben van Gelder wordt al ruim tien jaar gezien als dé belofte van de Nederlandse jazzmuziek. Inmiddels is hij met tal van sterke concerten en twee platen onder eigen naam Frame of Reference (2011) en Reprise (2013) – beide door de Volkskrant ontvangen met vijf sterren – een wezenlijk gezicht binnen de Nederlandse jazz.

Zijn decennium als inwoner van New York sluit hij af met een enorme rugzak aan levenservaring, kennis en nieuwe, muzikale relaties die alle klinken op Among Verticals.

De aanvang is om 20.30 uur.

Voor meer informatie: de-oosterpoort.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden