Carminho naar de Oosterpoort in Groningen

Foto: Leo Aversa - Crédito obrigatório.

De Portugese zangeres Carminho geeft vrijdag 21 oktober een concert in de Oosterpoort in Groningen.

Carminho wordt beschouwd als een van de meest getalenteerde en vernieuwende fado zangeressen van haar generatie. Toch is ze geen fado-puriste. Zo werkte ze ook samen met bekende Braziliaanse artiesten als Milton Nascimento en Chico Buarque en in haar muziek hoor je jazz-, pop- en rockinvloeden.

Teresa Siqueira

Carminho is de dochter van Teresa Siqueira, een geliefde fadozangers. Op twaalfjarige leeftijd stond ze al in het Coliseu dos Recreios, het Carré van Lissabon.

Hoewel Carminho, die opgroeide in het fadohuis van haar moeder, al jong debuteerde, duurde het tot 2009 voordat haar debuutplaat ‘Fado’ verscheen.

Platina

Vanaf dat moment ging het snel: zowel ‘Fado’ als de opvolger ‘Alma’ behaalden een platina status. Ze trad op over de hele wereld en had een nummer 1-hit in Spanje met Pablo Alborán: ‘Perdoname’.

Ook was haar muziek te horen in de bekroonde film ‘Fados’ van Carlos Saura. Carminho werd door de Europese Commissie gevraagd om Portugese ambassadeur te zijn voor het programma ‘Youth on the move’.

Inmiddels is de dertigjarige artieste een van de meest gevraagde fadozangeressen ter wereld. Vorig jaar kwam haar derde album uit: ‘Canto’.

De aanvang is om 20.30 uur.

Voor meer informatie: de-oosterpoort.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden