Jeugdtheaterfestival Toffe Kastanjes in Groningen

Foto: De Oosterpoort

In de herfstvakantie is het weer tijd voor het Toffe Kastanjes jeugdtheaterfestival in de Stadsschouwburg en het Grand Theatre Groningen. Er zijn meerdere familievoorstellingen voor jong en oud en allerlei andere ‘toffe extraatjes’.

Theater Artemis en Het Zuidelijk Toneel spelen op zondag 16 oktober ‘Hoe de grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurde (8+) ‘ van Jetse Batelaan.

Op een dag besluiten ouders om weg te gaan, zomaar. Even grappig en origineel als Jheronimus Bosch toont Jetse Batelaan ons wat er gebeurt als de liefde tussen een ouder en zijn kroost verdwijnt. Het verhaal werd geschreven door Gouden Griffelwinnaar Simon van der Geest, met live muziek en ter plekke geregisseerde kinderen uit het publiek.

Het Houten Huis speelt op vrijdag 21 en zaterdag 22 oktober ‘Onbekend Land‘ (6+). Een wereld vol livemuziek en verbazingwekkende beelden vertellen het verhaal over het overwinteren van eenzaamheid.

Naast de voorstelling kunnen de kinderen slaapliedjes opnemen in de foyer.

Het theaterfestival wordt zondag 23 oktober afgesloten met ‘Leuk! (8+)’ van De Toneelmakerij. ‘Leuk!’ is een grappig sprookje over de vermoeide bezigheid om altijd de leukste te zijn.

Voorafgaand aan de voorstelling is het mogelijk om een workshop bij te wonen. Een bizarre wedloop voor kinderen en hun (groot)ouders om de leukste te zijn.

Voor meer informatie en het hele programma: de-oosterpoort.nl/toffe-kastanjes.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden