Hoofdrolspelers nieuwe Nederlandse film Uilenbal te gast bij Cinekid

Foto: Communicatie Groninger Forum

In de herfstvakantie vindt het Cinekid Festival plaats van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 oktober. Op zaterdag barst het kinderfilm- en mediafestival Cinekid los in Groningen. Op zondag is er gelijk hoog bezoek.

De hoofdrolspeelsters van de nieuwe Nederlandse kinderfilm Uilenbal, Jashayra Oehlers en Hiba Ghafry zijn om 11.00 uur te gast bij de vertoning van de nieuwe Nederlandse film ‘Uilenbal’ in het Groninger Forum.

Uilenbal

De 8-jarige Meral is met haar ouders verhuisd naar een nieuwe stad. Het valt niet mee om vriendjes te maken, maar gelukkig ontdekt ze dat er een muis op haar slaapkamer woont, waarmee ze een innige vriendschap sluit. Wanneer haar moeder het diertje ontdekt en de ongediertebestrijdingsdienst belt, besluit Meral haar nieuwe vriendinnetje mee te nemen op schoolkamp. Maar een uil op jagerspad vliegt over en snaait het mee. Met haar nieuwe vriendjes gaat ze op zoek naar de restanten van haar muis, een tocht die haar nog lang bij zal blijven.

Cinekid Festival – zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 oktober

De herfstvakantie kan gerust omgedoopt worden tot Cinekid-vakantie. Ook dit jaar staat het Groninger Forum vol met verschillende activiteiten en toffe, vrolijke, meeslepende en spannende kinderfilms.

Vaste prik is het Reuze-mini Medialab in zaal 2. Daar kunnen de kinderen zelf aan de slag met 3D-printpennen, drones of de hipste apps, stop-motion animatiefilms kunt maken, op de VR-schommel zwieren en nog veel meer.

Daarnaast zijn er natuurlijk de films, waaronder de nieuwe Nederlandse film ‘Uilenbal’ en de prachtige Franse animatiefilm ‘Mijn naam is Courgette’.

Er zijn films voor kinderen vanaf 4 jaar maar ook voor oudere kinderen.

Een combi-kaartje Reuze-mini Medialab + film kost slechts € 7,50. Alleen naar de film of alleen naar het lab kan ook.

Locatie:

Groninger Forum, locatie Hereplein 73, Groningen

Meer informatie en kaartverkoop: www.groningerforum.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden