Workshops en Vrije inloop in Herfstvakantie bij VRIJDAG

Workshop Videoanimatie maken met schaduwspel
Foto: Communicatie VRIJDAG

In de herfstvakantie zijn er creatieve activiteiten bij VRIJDAG voor jong en oud.

Kinderen kunnen bij de Vrije inloop kennismaken met muziek, beeldende kunst en theater. Ook kunnen ze meedoen aan de workshop Videoanimatie maken. Volwassenen kunnen aan de slag met Zeefdrukken op stof.

Vrije inloop voor kinderen 6-12 jaar

De Vrije Inloop is een speelse kennismaking met muziek, theater en beeldende kunst. Kinderen kiezen zelf wat ze willen doen. VRIJDAG werkt met een strippenkaart: 1 strip € 8,00 en 10 strippen € 75,00. Je hoeft je niet op te geven.

De Vrije Inloop is op dinsdag 18, woensdag 19 en donderdag 20 oktober van 13.00 uur tot 15.45 uur. Om 15.15 uur is er telkens een presentatie door kinderen voor kinderen en ouders.

Videoanimatie maken met schaduwspel

Op dinsdag 18 oktober kunnen kinderen (8+) van 10.00 uur – 15.30 uur meedoen met de workshop ‘Videoanimatie maken met schaduwspel’.

Onder leiding van docenten-kunstenaars Ida Buijs en Jelien Veenstra wordt een spannend, lief of zielig verhaal bedacht en laten dit zien door zelfgemaakte stop-motion-animatie filmpjes, live-animatie en schaduwspel. Aanmelden via bijvrijdag.nl.

Zeefdrukken op stof voor volwassenen

Voor volwassen staat de workshop ‘Zeefdrukken op stof’ geprogrammeerd op dinsdag 18 en woensdag 19 oktober. Deelnemers ontdekken in deze twee dagen samen met docent Minke de Groot hoe je patronen en ontwerpen op stof herhaalt en drukt. Ook wordt geleerd lagen over elkaar heen te drukken en te werken met dekkende en transparante inkten. Deelnemers moeten eigen stof meenemen, dat minimaal uit vijftig procent natuurlijk materiaal bestaat. Aanmelden via bijvrijdag.nl.

Meer informatie en aanmelden op www.bijvrijdag.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden