Première ‘All Inclusive’ van NNT

Foto: Reyer Boxem

Zondagmiddag vond de première van de afscheidsvoorstelling ‘All Inclusive’ plaats van Ola Mafaalani en het hele artistieke team van het Noord Nederlands Toneel (NNT) in het Stadsschouwburg in Groningen.

Een waardig afscheid, vanuit een gezamenlijk maakproces door het artistieke team met een bijzondere boodschap en een verrassend begin.

All Inclusive

Het verhaal wordt verteld vanuit de kroeg, iedere avond dezelfde mannen en hoogzwangere barvrouw, ieder vanuit hun eigen perspectief, dealend met hun eigen problematiek, proberen de wereld te begrijpen. De vreemdeling aan de deur wordt afgescheept. Het gesprek dat iedere avond uitkomt op de vluchteling. Het vertrouwen in een toekomst.

bar

Vluchtelingenproblematiek, normen en waarden in de wereld, hoe rijk zijn we in onze eigen samenleving, een kind bang in Nederland voor monsters, terwijl het kind van dezelfde leeftijd in een arm buitenland onze spijkerbroeken naait…. Hoe wordt de wereld begrepen?

Een hulpverlener, een dertien maanden zwangere barvrouw, waarvan de baby weigert ter wereld te komen in afwachting van een betere wereld? De wereld verandert door de komst van de ‘Nieuwe Gasten’. Het zijn een paar personages in deze comedy.

Het verhaal wordt verteld vanuit het Nederlands perspectief, omdat wij in Nederland niet weten niet hoe het voelt om te moeten vluchten. “Als we er nu eens gewoon ‘vluchtelingen’ van maken, in plaats van ‘vluchtelingen-problematiek’. Er geen ‘probleem’ van maken, maar proberen te zoeken naar de oplossingen.”

Het is een voorstelling om zelf te ervaren, voelen en een mening over te vormen, maar vooral te begrijpen wat er wordt bedoeld.

team

Met ingang van 1 januari 2017 neemt Ola Mafaalani en het hele artistieke team afscheid van het NNT, dat 25 jaar bestaat.

De landelijke tournee van All Inclusive van het NNT is te zien van dinsdag 11 oktober tot en met 30 november.

Voor meer informatie: nnt.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden