Favorieten Tola en Kibiwot winnen 4 Mijl

Tamirat Tola
Foto: 4 Mijl van Groningen

Tamirat Tola en Viola Kibiwot hebben zondag de 30e editie van de 4 Mijl van Groningen gewonnen.

Spannende eindstrijd

Demelash wilde revanche op Tola, nadat hij op de Olympische Spelen in Rio een honderste tekort kwam voor de bronzen medaille. Bij een spannende eindstrijd was het opnieuw Tamirat Tolat die won in een tijd van 17 minuten en 38 seconden. Demelash finishte op slecht één seconde na Tolat. De oegandees Abdallah Mande volgde in 18 minuten en 1 seconde.

Vijfde keer

Bij de vrouwen won de Keniaanse Viola Kibiwot voor de vijfde keer op rij in een tijd van 20 minuten en 2 seconden. Haar landgenote Carolyne Jepkosgei werd tweede in 20 minuten en 24 seconden. De derde plaats ging welverdiend naar de Ethiopische Enatnesh Alamrew die finishte in 20 minuten en 36 seconden.

Roy Hoornweg kwam verrassend als snelste Nederlander over de finish in een tijd van 18 minuten en 17 seconden, gevolgd door Gert Jan Wassink en Michel Butter, die respectievelijk tweede en derde werden. Marcella Herzog kwam als de snelste Nederlandse vrouw en zevende dame overall over de finish in 21 minuten en 32 seconden.

Mooie prestaties

23.000 lopers hadden zich dit jaar ingeschreven voor de 30e editie van het grootse loopfeest van het Noorden. Ondanks het wisselvallige weer werd het een dag vol vreugde en mooie prestaties. De lopers gingen vanaf 13.00 uur, onder wie zowel nationale als internationale toppers, van start in Haren om de traditionele 4 Mijl te volbrengen.

jan

Twee zeer bijzondere lopers, Jan Bennes Stuur en Harry Fransen, afkomstig uit Groningen voltooiden beiden hun 30e 4 Mijl van Groningen.

De laatste loper, Ewald Lambert, werd om 16.00 uur feestelijk onthaald door Race director Elske Dijkstra en door het enthousiaste publiek dat massaal naar de Vismarkt was gekomen.

De 31e editie van de 4 Mijl Groningen vindt plaats op zondag 8 oktober 2017.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden