De Nacht van Kunst & Wetenschap

Foto: CC BY-SA 3.0/Wutsje

Zaterdag 6 juni is Groningen weer de hoofdstad van kunst en wetenschap! De Nacht van Kunst & Wetenschap neemt je mee op een interactieve zoektocht naar het onbekende. Het wordt een reis vol verrassende ontmoetingen tussen kunst en wetenschap.

Het is de zesde editie dit jaar en wordt in 2015 georganiseerd door het Groninger Forum.

De nacht neemt je mee van wetenschappelijke experimenten, lezingen, workshops, debatten, tentoonstellingen, muziek, theater, dans en voorstellingen op bijzondere locaties in het centrum van Groningen.

Locaties
De historische binnenstad vormt het podium van De Nacht met prachtige gebouwen zoals het Academiegebouw, de Universiteitsbibliotheek en de Der Aa-Kerk.
De Der Aa-Kerk wordt door Science LinX net als vorige jaren omgetoverd tot Kerk der Wetenschappen, boordevol interactieve opstellingen.

Andere locaties zijn: “Het Universiteitsmuseum, de Groninger Forum Bibliotheek, de beide locaties van Academie Minerva, Albertus Magnus, het Noordelijk Scheepvaartmuseum en het Groninger Museum”.

Thema
De thema’s dit jaar zijn: “Future Proof, The Value of Waste, Waanzin, Geluk, Energie & Beweging, Healty Ageing en Sustainable Society”.

De kaartverkoop start op 4 april vanaf 10.00 uur.

Voor meer informatie: denachtvankunstenwetenschap.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden