Uittips voor het weekend in Groningen

Archief: Nacht van de  Mode 2015- Best Geklede Groninger
Archief: Nacht van de Mode 2015- Best Geklede Groninger
Foto: De Redactie

De opening en open dag van het nieuwe Floreshuis, de Tocht om de Noord, Groningen in het teken van de Nacht van de Mode, popfestival Kadepop en de spellenbeurs in de Der Aa-Kerk zijn een aantal mogelijkheden. Kijk hieronder voor een greep uit de mogelijkheden.

Opening en Open Dag Floreshuis

Vandaag, zaterdag 24 september wordt het nieuwe Floreshuis officieel geopend en is er aansluitend een “Open dag” van 11.00 uur tot 15.00 uur. Wethouder Van der Schaaf verricht de feestelijke opening van het nieuwe Floreshuis om 12.30 uur.

Tijdens deze opening kunnen bezoekers zien wat het Floreshuis te bieden heeft en welke organisaties, verenigingen en clubs er gebruik maken van het Floreshuis.

Spellenbeurs ‘Noorderspel’ in de Der Aa-kerk

Voor iedereen die van spelletjes houdt is er deze zaterdag 24 september de spellenbeurs Noorderspel in de Der Aa-kerk, een beurs vol met speldemonstraties en een spelontwerpwedstrijd. Bezoekers kunnen veel bord- en kaartspellen proberen en er kunnen nieuwe en tweedehands spellen worden aangeschaft. De beurs is van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Lees ook: Spellenbeurs Noorderspel in de Der Aa-kerk

Nacht van de Mode

De binnenstad van Groningen staat deze zaterdag bijna een etmaal lang in het teken van mode en fashion tijdens de Nacht van de Mode. Bijna alle modewinkels zijn geopend tot 22.00 uur ’s avonds en organiseren leuke activiteiten. Op meerdere plekken in de stad zijn modeshows en staan op Stijlpunten kappers, stylisten en visagisten klaar om een mini make-over te geven.

Modeshow en afterparty in Grand Theatre

Het Grand Theatre staat zaterdagavond in het teken van mode tijdens de Nacht van de Mode. Hier wordt zaterdagavond om 22.00 uur de Best Geklede Groninger uitgeroepen en aansluitend om 22.30 uur is er een gratis modeshow, gepresenteerd door Maik de Boer. Vanaf 23.30 uur kan gedanst worden tijdens de afterparty.

Klein Berlijn op de Grote Markt; onderdeel van de Nacht van de Mode

Op zondag 25 september kun je vanaf 10.00 uur naar KLEIN BERLIJN: speciaal voor de Nacht van de Mode wordt zondag de hele Grote Markt omgetoverd tot een vintage walhalla. Er is een divers aanbod aan vintage kleding, accessoires en meubels. Ook zijn diverse foodstands en DJ’s aanwezig. Vintagemarkt Klein Berlijn staat van 10.00 uur tot 17.00 uur op de Grote Markt.

Klein Berlijn is onderdeel van de Nacht van de Mode, die de avond ervoor plaats vindt.

Tocht om de Noord

Een bijzondere wandeltocht verticaal door de provincie Groningen: van Drenthe tot aan ’t Wad, dat is de populaire Tocht om de Noord, die dit weekend op zaterdag 24 en zondag 25 september wordt gelopen. De elfde editie van het wandelevenement staat in het teken van ‘proeven’. Deelnemers kunnen letterlijk en figuurlijk het Groningse landschap proeven. In 20 dorpen kan er heerlijk worden geproefd van lokale gerechten, ook onderweg komt de karavaan langs verschillende proeverijen. Tijdens de tocht kunnen de wandelaars ook een kijkje nemen in kerken, boerderijen, molens en andere bezienswaardigheden op de route. De route voert langs de Hunze dwars door bijzondere locaties zoals kerken, huizen, molens, musea, tuinen en borgen.

Inschrijven is niet meer mogelijk maar aanmoedigen kan altijd. Kijk voor meer informatie op tochtomdenoord.nl

Kadepop 2016

Popfestival Kadepop viert dit weekend het 5-jarig bestaan en strijkt zaterdag 24 en zondag 25 september neer op het Suikerunie-terrein. Zaterdag van 14.00 uur tot 02.00 uur en zondag van 12.30 uur tot 22.30 uur is er een geweldige line-up met onder meer De Staat, Lucas Hamming, DeWolff, Son Mieux en De Rooie Jager en nog veel meer artiesten op drie podia. Verder is er een kinderkade en een foodvillage. Lees ook: Kadepop 2016 #5 Voor meer informatie en tickets: kadepop.nl

Rondleiding Hooghoudt

Op iedere laatste zondag van de maand organiseert Hooghoudt een uitje waarin je samen ontdekt, proeft en geniet!

Tijdens de rondleiding leer je Hooghoudt van binnen kennen, zoals bijvoorbeeld de pronkstukken uit de afgelopen 125 jaar en welke mijlpalen er zijn geweest. In de distilleerderij beleeft de bezoeker ‘lageren, distilleren, huwen en extraheren.

Hierna kunnen bezoekers genieten van heerlijke Hooghoudt-combinaties, verschillende hapjes in combinatie met de drankjes. Natuurlijk is alcoholvrij genieten ook mogelijk met limonades.

De rondleidingen zijn zondag 25 september om 14.00 uur en 16.00 uur. Kijk voor meer informatie: hooghoudt.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen