Proeven in Groningen: De negende editie van het culinaire evenement van Noord Nederland vindt komend weekend plaats op het voor- en middenplein van het Harmoniecomplex in de Oude Kijk in het Jatstraat.
Bezoekers kunnen kennismaken met heerlijke gerechten, afkomstig van de kaart van vijftien Groningse toprestaurants.
Het programma bestaat uit genieten van gerechtjes proeven, gezelligheid en de intieme sfeer met veel verschillende kraampjes, kookworkshops en een kookwedstrijd.
Deelnemende restaurants zijn onder meer Bitter en Zoet, Herberg de Gouden Karper, Weeva, Louis XV, ’t Feithhuis en Voilà.
Ook dit jaar is het Wolthoorn & Co Bierlokaal aanwezig: een authentieke plek waar je verschillende speciaalbieren kunt proeven.
Kookworkshops staan op zaterdag op het programma, mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Makro. Deelnemers leren onder begeleiding van een chef-kok culinaire hoogstandjes te bereiden.
Op zondag wordt een kookwedstrijd gehouden. 6 leerlingen van Campus Winschoten strijden hierin om een professionele koksbuis én de zilveren vork.
De jury bestaat uit Jean-Michel Hengge, eigenaar en chef-kok van restaurant Muller, bijgestaan door vakdocenten van Noorderpoort Groningen.
Proeven in Groningen is voor iedereen toegankelijk. Bezoekers kunnen muntjes kopen voor €1,75 per stuk voor eten of drinken. De prijs per gerecht varieert van 1 tot en met 3 muntjes.