Grachtenfestijn 2016 in Groningen

Foto: You Tube/ Beeldcitaat (Grachtenfestijn Groningen}

Op en rond de Groningse grachten is er volop feest tijdens het laatste weekend van augustus. De Diepenring is dan het decor van de vierde editie van het Grachtenfestijn.

  • Vrijdag 26 augustus is de netwerkbijeenkomst met aansluitend een Let’s Gro bijeenkomst over water en duurzaamheid van 13.00 uur tot 19.30 uur. Klik hier voor meer informatie.
  • Zaterdag 27 augustus zijn er verschillende activiteiten in en rond de Zuiderhaven voorafgaand en na afloop van het vuurwerk van Groningens Ontzet.
  • Zondag 28 augustus is de Grachtenparade, op de laatste dag van het GrachtenFestijn. Een lange stoet met bootjes gaat een rondje gracht varen. De parade vertrekt om 14.00 uur vanaf de Zuiderhaven en maakt vervolgens een ronde Diepenring, onder aanvoering van een spectaculaire flyboarder.

Veel van deze vaartuigen vaart dankzij duurzame energie. Diverse koren varen al zingend mee door de grachten van Groningen. Ook op waterterrassen worden optredens verzorgd. Kijk voor meer informatie op grachtenfestijn.nl. Deelname is gratis en opgeven kan door een mail te sturen naar [email protected].

  • De laatste dag van het GrachtenFestijn staat ook in het teken van de tweede editie van Floating Paradise, waarbij alle Groningers en bezoekers welkom zijn met een opblaasbootje, zwembad of eiland om de diepenring van Groningen te verkennen.

Deze editie biedt 13 DJ’s, 3 barren en een chocomel dansvloer op het water. Kijk voor meer informatie en tickets op Floating Paradise via Facebook.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen