Timmerdorp Groningen groeit naar vierhonderd kinderen

Foto: Timmerdorp - Robert Wierenga

Timmerdorp Groningen begint vandaag, dinsdag 23 augustus voor de derde keer. Vierhonderd kinderen gaan deze week tot en met vrijdag 26 augustus aan de slag om een tijdelijk dorp te bouwen op het voormalig Suikerunieterrein in Groningen.

Het thema dit jaar is: ‘Kinderen aan de Macht!’

Deze derde editie voert Timmerdorp Groningen de Kinderraad in. Tijdens het Timmerdorp zijn de kinderen de baas en is het de hele week verboden voor volwassenen (behalve voor hen die meehelpen als begeleider).

In het Timmerdorp komt ook een raad, net zoals je in een stad de gemeenteraad hebt, bestaand uit vertegenwoordigers van de bewoners: de kinderen. Elke wijk in het Timmerdorp levert iemand voor de raad tijdens de week zelf.

Timmerdorplied en Journaal

Dit jaar is er ook voor de eerste keer een Timmerdorplied gemaakt. Dit lied, dat je het volkslied van Timmerdorp zou kunnen noemen, is samen met een aantal kinderen opgezet en gaat over de sfeer tijdens de week: ‘samenwerken is belangrijk, en leren doe je van elkaar’. Tijdens de week zal ook de videoclip worden opgenomen bij dit lied.

Verder wordt er elke dag via internet een Timmerdorp Journaal uitgezonden, dat samen met de kinderen gemaakt wordt.

Timmerdorp populair

Bij de eerste kaartverkoop was al duidelijk dat Timmerdorp populair is: binnen een paar uur waren er driehonderd kaarten verkocht. Daarnaast heeft de organisatie ruim honderd vrijwilligers weten te vinden. Hierdoor konden er extra kaarten verkocht worden. Die tweede ronde verkoop was in drie minuten uitverkocht. Het laat zien dat Timmerdorp enorm leeft bij de jeugd in Groningen.

Gemeenteraad Groningen

De ‘echte’ gemeenteraad van Groningen neemt vrijdag ook een kijkje, om te zien hoe de kinderen met elkaar hun dorp besturen. De organisatie hoopt dat Stad op deze manier van de kinderen kan leren. Want de toekomst bouwen we met elkaar!

Stad inspireren

Met het Timmerdorp werken we aan de samenleving van de toekomst. Het voormalig Suikerunieterrein is een bijzondere industriĆ«le locatie die volop in ontwikkeling is. Hier wordt nagedacht over, en wordt gewerkt aan: de toekomst van de Stad. De organisatie denkt dat het Timmerdorp niet alleen de kinderen voorbereid op actief burgerschap en het zelf leren vormgeven van een samenleving, maar ook dat de kinderen een inspiratiebron kunnen zijn voor de ‘echte’ wereld van de volwassenen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen