ZomerJazzFietsTour #30

Foto: De Redactie

Dit jaar viert de ZomerJazzFietsTour de 30ste editie van een prachtige fietstocht door het Groningse Reitdiepdal, afgewisseld met intieme jazzconcerten in middeleeuwse kerkjes en boerenschuren. De ZomerJazzFietsTour vindt plaats op zaterdag 27 augustus.

De ZomerJazzFietsTour is in 30 jaar uitgegroeid tot een sieraad in festivalland, meldt de website. De eerstZomerJazzFietsTour was in 1987.

Concerten

In totaal zijn er 32 concerten op 29 locaties en wordt het lastig kiezen want in één middag passen ongeveer vijf, misschien zes concerten. Keuzes maken is volgens de organisatie een must, aangezien het onmogelijk is om alle bandjes en muzikanten te zien.

Vijf fietsroutes, uitgestippeld door de organisatie gaan dwars door het gevarieerde programma vol actuele jazz en improvisatiemuziek uit binnen- en buitenland. Ook zijn er punten waarop kan worden overgestapt op een andere route.

Deze jubileumeditie kent geen thematische routes, maar de 30ste ZJFT kent wel een aantal muzikale kapstokken.

Ook kent de ZomerJazzFietsTour een proloog, net als de Tour de France. Dit voorproefje van wat de deelnemers te wachten staat, vindt plaats op vrijdag 26 augustus in het Platformtheater en Noorderzon.

Voor alle informatie, routes en concerten: zjft.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen