Dag van de Bouw: Kijken bij bouwplaatsen Hoofdstation, De Suikerzijde en Aanpak Ring Zuid

Foto: via Gemeente Groningen

Het is de landelijke Dag van de Bouw deze zaterdag. Op deze dag is te zien wat er allemaal achter de bouwhekken van de mooiste bouw- en infraprojecten gebeurt. Het jaarlijkse evenement wordt dit jaar voor de zeventiende keer georganiseerd.

Iedereen kan deze dag ontdekken wat er komt kijken bij het bouwen van onder andere wegen, stations, woningen en bruggen.

Programma

In het centrum van de stad kun je gaan kijken bij de verbouwing van het Hoofdstation. De bouwkuip is open voor een uniek kijkje onder de grond. Zo is de reizigerspassage te zien en de toekomstige fietsenstalling. Bij de verbouwing verhuist het busstation naar de zuidzijde en komt er een busonderdoorgang, daarnaast komt er een ondergrondse voetgangerspassage, fietstunnel en fietsenstalling. De regionale sporen worden doorgetrokken, zodat treinen uit Leeuwarden, Delfzijl en Roodeschool kunnen doorrijden naar station Europapark en verder.

Ook de verbouwing van De Oosterboog tot een hotel met ruim 100 kamers is te bekijken. Daarbij worden de bestaande panden aan de driehoek Gedempte Kattendiep, Oosterstraat, de Kleine Peperstraat omgebouwd tot hotel. Bij de nieuwe woonwijk de Suikerzijde is de kelder onder de Bietenbrug te bekijken. Deze brug wordt een nieuwe beweegbare bascule brug dat de ontsluiting wordt voor de nieuwe woonwijk de Suikerzijde. Ook is een rondleiding te volgen op het bouwterrein van de Suikerzijderoute, de nieuwe verbinding door een tunnel tussen De Suikerzijde en de binnenstad.

Bij Aanpak Ring Zuid is het Paviljoen geopend, waar een maquette te zien is hoe de nieuwe ringweg over een lengte van 14 kilometer gaat worden. Verder is er een beleefplein waar van alles te doen is voor jong en oud. Voor de fietsexcursie kan niet meer worden aangemeld.

Aan de Beethovenlaan is het project “Prelude”, waarbij 7 grondgebonden woningen en 28 appartementen wordt gerealiseerd. De 7 woningen zijn beschikbaar voor verkoop, terwijl de 28 appartementen bestemd zijn voor verhuur. Tijdens de Dag van de Bouw kunnen de bezoekers de appartementen en woningen van binnen en buiten bekijken. Bij de twee complexen zijn de verschillende bouwfases te zien.

Kijk voor alle deelnemende projecten op dagvandebouw.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen