Uittips voor Hemelvaart

Foto: CC BY-NC-SA 2.0 / Creative Commons/ Flickr/Geert van Duinen

Met Hemelvaart zijn genoeg mogelijkheden om er op uit te gaan in de stad en de provincie. Een aantal winkels in de binnenstad en de meubelboulevards van Groningen zijn geopend tussen 12.00 uur en 17.00 uur. Voor wie niet wil winkelen staan hieronder een aantal tips.

Hemelvaartsmarkt in Eenrum

Vandaag is de 45ste Hemelvaartsmarkt, een begrip in Eenrum en omstreken te bezoeken. Elk jaar staan ongeveer 120 kramen opgesteld in de straten van Eenrum, en zijn er allerlei overige activiteiten te zien, zoals de Eenrumer molen De Lelie, diverse galerie’s en de Eenrumer toren. Ook is er muzikale omlijsting, zoals livemuziek vanuit de Eenrumer cafés en een podium met optredens. De markt is inmiddels een begrip en trekt elk jaar ruim 20.000 bezoekers. Voor meer informatie: www.hemelvaartsmarkteenrum.nl

Nationale Stoomtreindag

Vandaag op Hemelvaartsdag is het Nationale Stoomtreindag. Deze dag rijden allerlei verschillende treinen bij de STAR, en en zijn er extra activiteiten met als thema stukgoederenvervoer. ‘Hoe werd het pakketvervoer vroeger geregeld werd, help mee met pakketjes bezorgen’. Alle kinderen kunnen meehelpen met het vervoer van pakjes. Een kijkje achter de schermen bij werken aan het spoor is ook te zien. Op het emplacement in Stadskanaal komt daarnaast de ‘vuurloze’ stoomlocomotief in actie. Naast de stoomtrein rijdt er ook een historische dieseltrein rijden. Locatie: Museumspoorlijn STAR, Stationsstraat 3 in Stadskanaal. Kijk voor meer informatie: www.stadskanaalrail.nl

Snikkeweek

De 31ste Snikkeweek in Musselkanaal is te bezoeken met als thema ‘Land in Zicht’. Jaarlijks wordt deze week georganiseerd ter ere van de trekschuit, ook wel snik of snikke in het Gronings, dat vorige eeuw in gebruik werd genomen voor de afvoer van turf.

Het evenement staat in het teken van vaarrecreatie en hierbij zijn veel schippers aanwezig. De Snikkeweek heeft een uitgebreid programma. Ook vandaag zijn er veel activiteiten met een muzikaalfestijn, springkussens, lopen over het water, een viswedstrijd voor de jeugd en nog meer.

Kijk hier voor alle activiteiten en meer informatie.

Programma vol activiteiten en plantjesmarkt bij Familiepark Nienoord

Op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei staan veel activiteiten op het programma in Familiepark Nienoord. Met extra stoomtreinen, straattheater, een springkussen en kids bingo. Ook zijn er optredens van LaLaLoes met vrolijke en educatieve liedjes.

Familiepark Nienoord is geopend van 10.00 tot 17.00 uur..

Op het plein voor Infocentrum Nienoord is dit jaar ook opnieuw de plantjesmarkt te bezoeken van 10.00 tot 16.00 uur.

Kijk voor het hele programma op: landgoednienoord.nl

(Het familiepark is evenals het museum geopend ondanks de brand van maandagavond. Dit heeft de redactie nagevraagd).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen