Line-up met Willeke Alberti, Sophie Straat en vele anderen tijdens Roze Zaterdag

Foto: © Wendy Bruins/ via organisatie Roze Zaterdag

Tijdens Roze Zaterdag op 22 juni komt een topartiest naar Groningen. Bij uitzondering komt niemand minder dan icoon Willeke Alberti, ambassadeur van lhbti+-gemeenschap, terug op het podium, speciaal voor Roze Zaterdag. Behalve Willeke Alberti en haar band treden ook feminist en activist Sophie Straat en vele anderen op het festival.

Het hoogtepunt van de avond is volgens de organisatie ongetwijfeld het optreden van Willeke Alberti, die na lange tijd van afwezigheid weer met liveband op het podium verschijnt. Zij is voorvechter van de lhbti+-gemeenschap. Ook Sophie Straat, bekend door haar moderne levenslied en haar krachtige stem treedt op.

House of Vineyard, een begrip in de ballroom scene, brengt hun uitzonderlijke mix van dans, fashion en gemeenschapsvorming naar het podium. Hun optreden belooft niet alleen een visueel spektakel te worden, maar ook een viering van diversiteit en inclusie.

Daarnaast zal een diversiteit aan artiesten als Gustaph (BE), Babs, Roze Jager & Friends, Pieter van der Zweep en Liza van den Brink het podium betreden en samen met Groningen de vrijheid van emancipatie van de lhbti+-gemeenschap vieren.

Roze Zaterdag

Roze Zaterdag is de jaarlijkse landelijke Pride, die sinds de jaren zeventig de vrijheid en emancipatie van de lhbti+-gemeenschap viert. Het evenement op zaterdag 22 juni belooft een hoogtepunt te worden met allerlei activiteiten in de binnenstad. De Grote Markt zal het centrale punt zijn met een groot podium voor het Stadhuis. Daarnaast is er een Pride walk, informatiemarkt, roze kerkdienst en diverse optredens van landelijke artiesten tot lokale talenten. Er worden zo’n 30.000 tot 40.000 bezoekers verwacht.

Roze Zaterdag Groningen nodigt iedereen uit om deel te nemen aan dit bijzondere festival. Kijk voor meer informatie: www.rozezaterdaggroningen.nl.

Lees ook: Roze Zaterdag voor derde keer dit jaar in Groningen

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen