Viering vrijheid op Bevrijdingsfestival Groningen

De vrijheid werd gevierd op het Bevrijdingsfestival in het Stadspark zondag. Het was een geslaagde dag met veel muziek en activiteiten. Froukje was de laatste artiest die optrad.

Het festival op de Drafbaan begon rond 11.30 uur met de Vrijheidsmaaltijd, waaraan ongeveer honderd mensen aan meededen. Daarna ging het festivalterrein open om 12.00 uur en begon het feest met een Dabke dans onder leiding van Bab Ad-Daar. Claude, één van de ambassadeurs van de Vrijheid vloog naar Groningen met een helikopter en gaf het eerste optreden om 13.00 uur op de mainstage. Daarbij was veel publiek.

Het Bevrijdingsvuur dat in de nacht van zaterdag was ontstoken bij Hotel De Wereld in Wageningen arriveerde door de lopers rond 14.00 uur. In het het bijzijn van burgemeester Koen Schuiling (VVD) en Verschilmaker Myron Hamming werd het Bevrijdingsvuur in het Stadspark ontstoken.

Optredens op de verschillende podia waren er onder andere door Sophie Straat, Dizzee Rascal, TAXITAXI en vele anderen. TikTok Tammo & Band wist de sfeer er goed in te krijgen. Froukje sloot het festival af.

Ook bij de verschillende activiteiten was druk. Zo konden kinderen terecht op het knutselterras, of bij het schminken en een kinder Dj en ouders in de Living Library, waar salsa werd gedanst in de Tuin van de Vrijheid. Ook waren er Oekraïense activiteiten, waarbij taarten en soep werd verkocht. De opbrengsten worden gebruikt om schoolspullen aan te schaffen voor kinderen in Oekraïne.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen