Veel activiteiten in Groninger Museum in Meivakantie

Foto: Archief De Redactie

Voor families met kinderen is er in de meivakantie heel veel te doen. Zo is de interactieve KinderbiĆ«nnale te beleven, ontdekken hoe je een tentoonstelling maakt in Groninger Museum 150 jaar – Behind the Scenes en de tentoonstelling Porselein. Kunst. Design voor het laatst is te bekijken.

In de periode 27 april tot en met 12 mei is het museum elke dag open (ook op maandag) tussen 10 en 17 uur.

In de ovale zaal is het kleurrijk wandkleed Balletto Geometrico van Andrea Branzi samen met een andere nieuwe aanwinst – het wandkleed Radical Furniture for Radical Times van Koen Taselaar te zien in het Groninger Museum. De presentatie is aangevuld met twee muurkleden van kunstenaars Peter Struycken en Wobbe Alkema.

In het Info Centre is in het kader van de KinderbiĆ«nnale een kleine presentatie van ouderwetse spellen te bekijken in de vitrines. Deze (bord)spelletjes heeft het Groninger Museum lang geleden verzameld. Ook mag je de spelletjes zelf doen. Een paar replica’s (dit zijn nagemaakte versies van de spellen) liggen op tafel.

Kinderen kunnen daarnaast ook meedoen aan de wedstrijd ‘maak van de toren van het museum a better place’. Daarbij kun je jouw ideale wereld tekenen en zijn leuke prijzen te winnen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen