Viering Koningsdag met vrijmarkten en muziek

Foto:

Vandaag viert Groningen de verjaardag van Koning Willem-Alexander op Koningsdag. Deze dag zijn er vrijmarkten op de Singels en in de wijken en is er een een uitgebreid muziekprogramma op de Vismarkt.

De Oranjevereniging Koningsdag organiseert deze dag ieder jaar voor de stad Groningen en dit jaar bestaat de vereniging 100 jaar.

Vanaf 7.00 uur kunnen verkopers een kraampje opbouwen of een kleedje uit te spreiden voor de verkoop van spulletjes op de Vrijmarkt. Op de Westerhaven kunnen kinderen vanaf 9.00 uur terecht op de kindervrijmarkt. De vrijmarkten zijn op de Praediniussingel, Emmaplein, Ubbo Emmiussingel en Heresingel. Deze straten zijn afgesloten voor verkeer.

Koningsdag gaat actief van start met een echte Dance Battle op de Vismarkt. Daarna staan Brontsema en Staal, Hot Leggs, de Tina Turner Tributeband, gevolgd door Tik Tok Tammo en band, Van De Straat en als afsluiter de Groningse band Jammah Tammah Groove Express.

Ommelander Konings Markt bij winkelcentrum Beren

Zaterdag is ook de Konings Ommelander Markt, de regionale streekproductenmarkt te bezoeken op het plein bij winkelcentrum Beren aan de Korreweg van 10.00 uur

Standhouders verkopen hun eigen streekproducten, zoals groente, eieren, vlees, kaas, zuivel, honing en jam, Gronings brood, fruitsappen, chocolade en thee, hartige taart en soep, plantjes en kruiden. Daarnaast zijn er ook non-foodproducten zoals gekleurde garens,

Afsluitingen

In de binnenstad zijn verschillende wegafsluitingen door de festiviteiten rond Koningsdag. Zie hieronder het overzicht.

  • De Praediniussingel, Emmaplein, Ubbo Emmiussingel en Heresingel vanwege de vrijmarkt;
  • Paterswoldseweg vanaf Leonard Springerlaan richting het noorden. Autoverkeer wordt via de Leonard Springerlaan naar Groningen Ring West geleid;
  • Sint Jansstraat vanaf het Provinciehuis is afgesloten voor fiets en taxi;
  • Oosterstraat is afgesloten voor fietsers en taxi’s
  • Vismarkt is afgesloten voor fietsers en taxi’s.

Door werkzaamheden bij Groningen Ring Zuid is de stad minder goed bereikbaar. Het advies is met het openbaar vervoer, de fiets of lopend naar de stad. Ook zijn er verschillende mogelijkheden om de fiets te parkeren, waaronder in de in de ondergrondse fietsenstalling Grote Markt of Nieuwe Markt, in de rekken op een van de fietsparkeerplekken bij de Heresingel, Akerkhof of Broerplein, bij het oude casino op het Gedempte Kattendiep, bij het provinciehuis en op de Ossenmarkt.

Kijk voor meer informatie op www.oranjegroningen.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen