Programma Koningsdag in Haren

Foto: De Redactie

Aanstaande zaterdag wordt Koningsdag in Haren gevierd met activiteiten, een vrijmarkt, muziek en de kermis.

Het feest op Koningsdag begint om 10.00 uur met klokgelui van de toren van de Dorpskerk. Vervolgens zijn er toespraken op het Raadshuisplein door een lid van het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Groningen en door de voorzitter van de Harense Oranjevereniging. Daarna wordt de vlag met Oranjewimpel gehesen en het zingen van twee coupletten van het Wilhelmus. Ook is dan de uitreiking van de prijzen van de kleurwedstrijd.

Kindervrijmarkt

Van 11.00 uur tot 17.00 uur is de Kindervrijmarkt in het centrum van Haren. De verkoop mag op de volgende locaties: Raadhuisplein, Brinkhorst, Rijksstraatweg tussen de Kerkstraat en het Raadhuisplein, en het gebied rondom de Dorpskerk in Haren. · De winkels zijn deze gedeeltelijk open deze dag.

In het centrum is een rondgang van diverse Disneyfiguren, zorgt Dweilorkest ’t Is Ook Niks voor feestvreugde, de steelband “Pan Magic” brengt de bezoekers van de vrijmarkt in Caraïbische sferen en een mechanische drumband op klompen trommelt er lustig op los.

Een show van de Historische Fietsgroep Noord op de Rijksstraatweg vindt tussen 10.45 uur en 14.00 uur plaats ter hoogte van de Dorpskerk. De deelnemers fietsen zoveel mogelijk in kleding die past bij het jaartal van hun fiets en zorgen voor ‘een rijdend museum op de weg’.

Ook is er draaiorgelmuziek van Joris ten Have in de Harense zorgcentra, in het centrum van Haren en Anjerplein in de middag.

Vanaf 16.00 uur opent het oranjeplein voor de dorpskerk met muziek van een DJ, eten en drinken bij foodtrucks en een bar. In de Gorechtkerk is ’s avonds het Oranje Concert met samenzang tussen 20.00 en 21.30 uur. Dat is met medewerking van het Chr. Fanfarekorps Juliana uit Hoogezand onder leiding van dirigent Bauke Burghgraef en organist Hans Noordveld uit Haren.

Kijk voor alle informatie: oranjeverenigingharen.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen