Dans mee met de Dabke: gratis workshops in verschillende wijken

Foto: Vrijdag in de Buurt/Kultuurloket

Deze lente maak je kennis met de Dabke: een vrolijke traditionele groepsdans uit het Midden-Oosten. Tijdens de Dabke workshops leert Bab Ad-Daar je de basis van deze opzwepende dans.

In totaal worden er zes workshops gegeven in de wijken Lewenborg, Selwerd/Paddepoel en de Oosterparkwijk. De eerste workshop start op 19 april in Lewenborg. De workshops zijn een samenwerking van Bab Ad-Daar en VRIJDAG in de Buurt.

Dabke is een vrolijke traditionele groepsdans (wat letterlijk stampen betekent) uit verschillende Midden-Oosterse landen. Dabke wordt vaak gedanst op feesten en staat bekend om het samenbrengen van mensen, ongeacht waar je vandaan komt of wat je verhaal is.

Workshops

Samen met Bab Ad-Daar organiseert VRIJDAG in de Buurt in totaal zes workshops. Hand in hand leert Bab Ad-Daar je de basis van deze dans. Ook kom je meer te weten over het verhaal en de achtergrond van de Dabke. Voor de workshops heb je geen danservaring nodig, iedereen is welkom en iedereen kan meedoen. We nodigen ook internationale Groningers uit om mee te doen. De workshops zijn gratis. Aanmelden kan bij de cultuurcoach van elke wijk.

De workshops worden gegeven op de volgende dagen en locaties:

In Lewenborg op vrijdag 19 en 26 april van 19.30 uur tot 21.30 uur in Het Dok (Kajuit 4, Groningen). Aanmelden bij Cultuurcoach Michiel: [email protected]
In Selwerd/Paddepoel op vrijdag 10 mei van 19.00 uur tot 21.00 uur in de Plutozaal (Plutolaan 329, Groningen) en vrijdag 17 mei van 19.00 uur tot 21.00 uur bij De Berk (Berkenlaan 238, Groningen). Aanmelden bij Cultuurcoach Barakat: [email protected]

In de Oosterparkwijk op vrijdag 7 juni van 19.30 uur tot 21.30 uur en op zaterdag 15 juni van 13.00 uur tot 15.00 uur bij Bij van Houten (Oliemuldersweg 47, Groningen)
Aanmelden bij Cultuurcoach Daan: [email protected]

Over Bab Ad-Daar

De workshops worden verzorgd door Bab Ad-Daar, een community voor Nieuwkomers in Groningen. Bab Ad-Daar (betekenis: ‘De deur staat altijd open’) is een gemeenschap van meer dan 150 mensen met een migratieachtergrond die samen repeteren, voorstellingen maken en participatieprogramma’s ontwikkelen bij NITE en voorstellingen van Club Guy & Roni.

Over VRIJDAG in de Buurt

VRIJDAG in de Buurt stimuleert kunst en cultuur in de wijken, buurten en dorpen van Groningen, zodat Groningen nóg leuker wordt om te wonen! Kunst en cultuur ervaren en maken heeft tal van positieve effecten op mensen en de samenleving. Door in te zetten op leefbaarheid en verbinding en bieden we alle inwoners een grotere kans om gelukkig te worden. VRIJDAG in de Buurt is onderdeel van VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen