Line-up Bevrijdingsfestival Groningen compleet

Foto: Niels Knelis

De line-up voor het bevrijdingsfestival Groningen is compleet met het toevoegen van de namen Dizzee Rascal, Claude, TAXITAXI en Rozie. Dat maakte de organisatie vrijdag bekend.

Dit jaar treedt Claude op in Groningen als Ambassadeur van de Vrijheid. Claude is met zijn Frans/Nederlandse hits niet meer weg te denken uit de Nederlandse hitlijsten en opent het festival. Hij is zeer vereerd om dit jaar de Ambassadeur van de Vrijheid te zijn, omdat hij zelf heeft ervaren hoe het is om in een niet-vrij land te leven. Hij vluchtte op zijn negende met zijn moeder, drie broers en drie zussen vanuit Congo naar Nederland. Claude vertelt: “Mijn vrijheid is dat we leven in een land waar je niet hoeft te vrezen voor je veiligheid. In dit land ben ik veilig en kan ik doen wat ik wil. Ik ben nog wel met mijn verleden bezig en sta daarbij stil, want het heeft me gevormd als persoon.”

Dizzee Rascal is een bekende Britse rapper en is mett maandelijks meer dan 3 miljoen streams op Spotify razend populair in de hiphopscène.

Het festival voegt ook noordelijk talent TAXITAXI en hard house DJ Rozie toe aan de line-up. TAXITAXI is een driekoppige punk-boyband en Rozie is een vrouwelijke dj uit Groningen die in een rap tempo naam heeft gemaakt in de dance industrie en brengt de 90’s house en trance muziek naar het Bevrijdingsfestival.

De volledige line-up

Froukje, Sophie Straat, Dizzee Rascal, TAXITAXI, Sophie Straat, TikTok Tammo & Band, Nick Mulvey, Froukje, Mula B, John Coffey, Rozie, Double Talk, Nusantara Beats, Babs, BenWal, SSTO, Marit Nygård, Maartje, Lisa Ploeger, Shoom, Moonloops, VELOCITY MADE GOOD, Roodkopje x Braai.

Vrijheidsmaaltijd bevrijdingsfestival Groningen

Vanuit het nationaal comité 4 en 5 mei wordt er jaarlijks een landelijke Vrijheidsoep gemaakt. Ook dit jaar organiseert het Bevrijdingsfestival Groningen begin van de middag een vrijheidsmaaltijd op de Drafbaan. Hier komen mensen van allerlei verschillende achtergronden en generaties samen om te genieten van de Vrijheidsoep.

Dit jaar is chef Nick Toet de maker van de soep. Bekend van zijn Youtube account ‘Eten met Nick’ of van het programma ‘Taarten van Babel’. Wil je zelf een vrijheidsmaaltijd organiseren of aanschuiven bij de vrijheidsmaaltijd op de Drafbaan? Aanmelden kan via https://bfg050.nl/vrijheidsmaaltijd-bevrijdingsfestival-groningen/

Het bevrijdingsfestival wordt op 5 mei op de voormalige drafbaan in het Stadspark georganiseerd. De toegang is gratis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen